Dacă iubeşti natura şi vrei să evadezi câteva zile din oraşele aglomerate şi zgomotoase află că în România sunt foarte multe locuri în care te poţi relaxa, conform celor de la Turism BZI.
Zona Maramureşului
Un loc care te învăluie cu fiecare pas, peşteri, iazuri, cascade şi lacuri neprihănite de mâna omului.
Photo credit: dani81_const / Foter / CC BY-NC-ND
Aici poţi merge în rezervaţia mixtă “Peştera şi Izbucul Izvorul Albastru al Izei”, o rezervaţie plină de viaţă, de cascade înalte şi zgomotoase şi izvoare de culoare albastră. Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din România. Aceasta are o cădere de 100 metri şi se află la o altitudine de 1.300 metri.
Dacă ajungi în zona Maramureşului nu ezita să vizitezi Lacul Albastru, care îşi schimbă culoarea în funcţie de lumină.
Delta Dunării
Photo credit: Cost3l / Foter / CC BY-NC-SA
Flora şi fauna bogată din această zonă atrag cei mai mulţi turişti. Ecosistemul din această zonă este dezvoltat şi divers.
Un peisaj plin de istorie, copaci bătrâni, de peste 1000 de ani, zeci de specii de peşti şi mamifere, sute de tipuri de plante şi foarte multe specii de păsări şi insecte.
Locuri stâncoase şi abrupte
Photo credit: Cristiana Bardeanu / Foter / CC BY
Un lac care merită vizitat este Lacului Ochiul Beiului, aflat în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beușnița din judeţul Caraş-Severin. Acest lac este faimos datorită culorii intense pe care o are. În plus, în apropierea acestui lac îşi face apariţia un drum îngust care duce la cascadele Vaioaga şi Beușnița.
Un loc impresionant şi unic este Canionul Şapte Scări din Munţii Piatră Mare, unde şapte cascade cad în defileul săpat de calcare. Treptele pe care poţi urca, din apropierea cascadelor te fac să simţi vibraţia lor.
Un alt obiectiv este Ţinutul Neamţului, cunoscut în special pentru Cheile Bicazului. Un drum care şi-a făcut loc printre pereţi de calcar înalţi.
Photo credit: KLMircea / Foter / CC BY-SA
Aceste chei s-au format datorită săpării râului Bicaz. De asemenea, Lacul Roşu, este un punct important în care te poţi detaşa de aglomeraţia din oraşe. Lacul s-a format în urma alunecării de teren şi este cel mai mare lac de baraj natural din România.
Peştera Urşilor din Munţii Apuseni,este deosebită datorita varietăţii formelor stalactitelor şi stalagmitelor. Această peşteră are 1500 metri lungime şi este formată din două galerii care se suprapun.
Photo credit: Pop Paul / Foter / CC BY-NC