Miraculoasele beneficii ale pătrunjelului

Miraculoasele beneficii ale pătrunjelului

author
2 minutes, 2 seconds Read

Ştim cu toţii că pătrunjelul face minuni în decorarea mâncărurilor, dar această plantă este şi un leac cu puteri mari pentru sănătatea noastră. Pătrunjelul este o plantă medicinală!

Miraculoasele beneficii ale pătrunjelului

Iată ce poate face pentru organism:

Este antiinflamator

Un antiinflamator natural conţinut de pătrunjel este luteolina, prevenind artritele şi afecţiunile articulare. Calmează durerile osteo-articulare fără nici un fel de efecte adverse.

Un bun antioxidant

Luteolina conţinută este un activ în eradicarea radicalilor liberi din organism, cu alte cuvinte, îmbunătăţeşte metabolismul carbohidraţilor. Conţine şi cantităţi mari de vitamina A şi C care la rândul lor sunt puternici antioxidanţi.

Aliatul imunităţii

Vitamina A şi C nu numai că este un puternic antioxidant dar contribuie şi la îmbunătăţirea imunităţii. Datorită vitaminei C care stimulează producerea de colagen, pătrunjelul susţine frumuseţea pielii şi susţine organismul în creşterea rezistentei faţă de boli.

Previne cancerul

Celulele canceroase sunt blocate de către compusul organic myristicin, găsit într-o cantitate foarte mare în pătrunjel. În plus acest compus organic activează o enzimă aflată în celulele umane care neutralizează o parte din compuşii nocivi care pot duce la cancer.

Înlătură respiraţia urât mirositoare

Poţi scăpa de respiraţia urât mirositoare cu doar câteva frunze de pătrunjel, acesta acţionând ca un dezinfectant al gurii şi al căilor respiratorii.

Purifică trupul

Pătrunjelul îmbunătăţeşte digestia, elimină toxinele şi întreţine organismul. Tot acesta reglează nivelul estrogenului şi luptă împotriva sindromului premenstrual. Astfel, depresia, iritabilitatea, stările de nervozitate pot fi îndepărtate cu ajutorul consumului de pătrunjel.

Menţine silueta dorită

O cură cu fiertură de pătrunjel poate ajuta în menţinerea siluetei şi scapă de kilogramele nedorite. Astfel, un kilogram de pătrunjel fiert în doi litri de apă poate fi secretul siluetei ideale, dacă sucul este băut, câte o lingură, din oră în oră.

Cum îl consumi?

Dacă doreşti să ţi o cură cu acest miraculos leac este foarte important să ţi cont de cantitatea consumată. Adulţii, exceptând gravidele, nu trebuie să consume mai mult de 200 ml suc de pătrunjel pe zi, iar copiii doar 60 ml de suc pe zi. În cazul în care această cantitate a fost depăşită, riscurile deranjamentelor digestive sunt foarte mari.

Similar Posts