7859023

Izvorul albastru al Izei, un loc plin de legendă care merită vizitat

author
1 minute, 4 seconds Read


În Maramureş sunt multe locuri speciale, creste sălbatice, chei extrem de frumoase, peşteri deosebite şi ape limpezi şi albastre,în acest judeţ găsindu-se acum 17 monumente ale naturii şi 35 de arii protejate.
7859023

http://maramuresul-cr.uv.ro/

Una dintre aceste rezervaţii este „Peştera şi Izbucul Izvorul Albastru al Izei”. După cum spune şi numele acest izvor are o nuanţă albastru-verzuie de o frumuseţe rară.

Izvorul Albastru al Izei este creat din apele intrate în subteran în peştera Izei.

Acest minunat izvor se află sub muntele Bătrâna din nord-vestul Munţilor Rodnei, într-o pădure de brad relaxantă, acompaniată de cântecul păsărilor şi de zgomotul micilor cascade.

6400990

http://turismmaramures.ro/

Această rezervație naturală a fost înființată încă din în anul 1977 și declarată arie protejată în 6 martie 2000 şi se întinde pe o suprafață de 100 hectare.

Accesul la acest paradis carstic se poate face cu maşina pe DN18, pornind din Moisei. De asemenea, în această regiune a Maramureşului sunt alte frumuseţi naturale care pot fi vizitate, precum: Defileul Lăpuşului, Valea Vaserului, sau alte obiective culturale. 

Iar dacă vrei ca dorinţele să se împlinească pune-ţi o dorinţă şi aruncă o monedă în apă pentru ca aceasta să fie îndeplinită.

Similar Posts