Izvorul albastru al Izei, un loc plin de legendă care merită vizitat


În Maramureş sunt multe locuri speciale, creste sălbatice, chei extrem de frumoase, peşteri deosebite şi ape limpezi şi albastre,în acest judeţ găsindu-se acum 17 monumente ale naturii şi 35 de arii protejate.
7859023

http://maramuresul-cr.uv.ro/

Una dintre aceste rezervaţii este „Peştera şi Izbucul Izvorul Albastru al Izei”. După cum spune şi numele acest izvor are o nuanţă albastru-verzuie de o frumuseţe rară.

Izvorul Albastru al Izei este creat din apele intrate în subteran în peştera Izei.

Acest minunat izvor se află sub muntele Bătrâna din nord-vestul Munţilor Rodnei, într-o pădure de brad relaxantă, acompaniată de cântecul păsărilor şi de zgomotul micilor cascade.

6400990

http://turismmaramures.ro/

Această rezervație naturală a fost înființată încă din în anul 1977 și declarată arie protejată în 6 martie 2000 şi se întinde pe o suprafață de 100 hectare.

Accesul la acest paradis carstic se poate face cu maşina pe DN18, pornind din Moisei. De asemenea, în această regiune a Maramureşului sunt alte frumuseţi naturale care pot fi vizitate, precum: Defileul Lăpuşului, Valea Vaserului, sau alte obiective culturale. 

Iar dacă vrei ca dorinţele să se împlinească pune-ţi o dorinţă şi aruncă o monedă în apă pentru ca aceasta să fie îndeplinită.