Invata cum sa alegi avocatul potrivit

Invata cum sa alegi avocatul potrivit

2 minutes, 39 seconds Read

La fel ca un contabil sau un contractor, ar trebui sa alegi un avocat cu intelepciune. Nu numai ca vei face schimb de informatii confidentiale cu aceasta persoana, dar acesta va fi, de asemenea, capabil sa va ofere consiliere juridica corespunzatoare si sa va ghideze corect printr-o situatie destul de complexa. Exista unele aspecte importante de luat in considerare pentru a angaja un avocat potrivit cazului tau. Iata care sunt acestea:

Ai nevoie de un avocat pe termen lung sau pe termen scurt?

Inainte de a incepe cautarea on-line urmand acest link, sau de a cere colegilor, prietenilor, familiei recomandari, trebuie sa te gandesti foarte bine, mai intai, la propriile nevoi. De ce ai nevoie de un avocat? Ai o problema juridica pe care nu o poti rezolva pe cont propriu? In acest caz, s-ar putea sa te ajute un profesionist? Dupa ce ati identificat motivul pentru care aveti nevoie de asistenta juridica, sa intelegem daca aveti nevoie de un avocat pe termen scurt sau pe termen lung.

Acest lucru va depinde de activitatea pe care doriti sa o desfasurati. De exemplu, nu aveti nevoie de un avocat pentru a oferi consiliere cu privire la o situatie juridica actuala? Acest lucru poate necesita doar o inchiriere pe termen scurt sau o consultare. Pe de alta parte, daca sunteti in cautarea unui avocat care sa se ocupe de toate problemele legale pe termen nelimitat, atunci ar trebui sa solicitati un avocat pe termen lung.

Zona de drept in care aveti nevoie de consultanta

Avocatii tind sa se specializeze in anumite domenii de drept, deoarece avocatura este un domeniu foarte mare de studiu, similar cu medicina. Unii avocati sunt specializati pe domeniul imobiliar, in timp ce altii urmaresc afaceri, familie, proprietate intelectuala, imigratia, ocuparea fortei de munca, a unui accident / prejudiciu, faliment, penal sau drept pentru drepturile civile.

Avocatii pot fi, de asemenea, deschisi la o gama larga de situatii, in cazul in care acestia sunt denumiti avocati generali de practica. Cu toate acestea, in cazul in care situatia dumneavoastra este specifica pentru afacerea dvs., atunci poate doriti sa alegeti pe cineva care are experienta in dreptul societatilor. Te poti informa sim ai bine, accesand https://prefecturaolt.ro.

Este avocatul meu familiarizat cu legile din acest stat?

Legile variaza in functie de stat. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa cauti pe cineva din zona ta, care este familiarizat cu cerintele legale ale regiunii respective. Daca se intampla sa traiesti intr-o zona rurala cu resurse limitate, puteti utiliza alte metode de contact, cum ar fi telefonul sau e-mailul, pentru a discuta probleme mai mici. Cu probleme juridice mai mari, sau pentru consiliere pe termen lung, este important sa gasesti pe cineva aproape de tine, astfel incat sa puteti dezvolta relatie de incredere.

Experienta avocatului

In plus fata de cineva cu o specializare in domeniul dreptului de care aveti nevoie, este important sa alegeti un avocat cu experienta in cazuri similare cu al dumneavoastra. Puteti afla informatii despre istoria carierei lor aruncand o privire in mediul online. Un avocat cu mai multa experienta poate fi mai valoros, dar numai in cazul in care experienta sa se potriveste cu situatia dvs., precum si cu bugetul dvs.

Similar Posts