În Slovenia a fost legalizată căsătoria între persoane de acelaşi sex

În Slovenia a fost legalizată căsătoria între persoane de acelaşi sex

author
1 minute, 6 seconds Read

În Europa acum sunt 11 state care au legalizat căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Adoptarea acestei legi a fost făcută de către parlamentarii sloveni în decursul zilei de marţi.

În Slovenia a fost legalizată căsătoria între persoane de acelaşi sex

Studii efectuate în mai multe țări indică faptul că sprijinul pentru recunoașterea legală a căsătoriei dintre persoane de același sex crește împreună cu nivelul de educație, iar acest sprijin este mai puternic în rândul tinerilor. Totodată, sondajele arată că susținerea față de o asemenea lege este în creștere.

Legea a obţinut un număr de 51 voturi pro şi doar 28 contra. De, asemenea, acum, în Slovenia este legală adopţia unui copil de către cuplurile de acelaşi sex.

Părerile cetăţenilor din Slovenia cu privire la aceste legi sunt împărţite. Chiar dacă a avut loc un mic protest în faţa Parlamentului, sondajele arată că 60% din populaţie sunt pro acestei legi.

Două partide nu au fost de acord cu această lege şi vor să facă tot ceea ce se poate face pentru a da naştere unui referendum.

Acest lucru, însă, pare imposibil de realizat având în vedere că pentru asta este nevoie de mai mult de 340.000 semnături, adică o cincime din totalul de alegători din Slovenia.

Similar Posts