În Egipt a fost descoperit un mormânt vechi de mii de ani

În Egipt a fost descoperit un mormânt vechi de mii de ani

author
1 minute, 26 seconds Read

În complexul Luxor din Egipt a fost făcută o descoperire importantă, conform celor de la Ministerul Antichităților din Egipt.

În Egipt a fost descoperit un mormânt vechi de mii de ani

Locul în care mii de turişti merg zilnic pentru a vizita piramidele şi statuile ascunde încă lucruri extraordinare.

Mormântul recent descoperit aparţine lui Amenhotep, cel care păzea templul dedicat zeului egiptean Amon. Conform specialiştilor acest mormânt datează încă din anul 1542, din timpul celei de-a 18-a dinastii egiptene.

Interesant este că, mormântul încă a păstrat urme din culoarea picturii şi de asemenea numeroase şi diverse hieroglife.

În Egipt a fost descoperit un mormânt vechi de mii de ani

„Mormântul conţine numeroase scene uluitoare, realizate în culori intense, cu vopsea şi ghips. Multe dintre scene îi prezintă pe posesorul mormântului şi pe soţia lui, în faţa unei mese îmbelşugate, dar şi reprezentări ale unei zeiţe care hrăneşte un copil regal, alături de scene din viaţa de zi cu zi”, a declarat ministrul egiptean pentru Antichităţi, Mamdouh Eldamaty.

Mormântul lui Amenhotep se pare că a fost vandalizat cu sute de ani în urmă, încă nu se cunosc motivele pentru care s-a procedat aşa şi nici persoanele care au săvârşit fapta.

„Mormântul, care are forma literei T, a fost vandalizat deliberat în timpuri străvechi. Numele şi titlurile posesorului mormântului, anumite texte cu hieroglife şi anumite scene, pe lângă numele zeului Amun au fost şterse în mod deliberat”, a declarat administratorul general al regiunii Egiptul Superior, Sultan Eid.

Nu se ştie încă dacă acest mormânt va fi disponibil vizitelor de către turişti însă ştim cu siguranţă ca Egiptul ascunde multe mistere şi parcă devine din ce în ce mai interesant.

Similar Posts