Iată cine sunt românii de Oscar care au dat naştere unei poveşti minunate!

Iată cine sunt românii de Oscar care au dat naştere unei poveşti minunate!

author
2 minutes, 33 seconds Read

Ioan Boieriu, Paul Arion și Alexandru Popescu sunt trei tineri români care au făcut parte din echipa care a realizat efectele speciale pentru filmul „The Jungle Book” („Cartea Junglei”), câştigătorul acestui an al Oscarului la secţiunea pentru cele mai bune efecte vizuale.

Iată cine sunt românii de Oscar care au dat naştere unei poveşti minunate!

Ioan Boieriu, este originar din Braşov şi a fost directorul tehnic senior pentru efecte vizuale în cadrul echipei care a realizat efectele speciale din „Cartea Junglei”. Paul Arion a fost supervizor de layout, iar Alexandru Popescu s-a ocupat de DMP (Platforma de management a datelor).

„Wow… Mailul și toate mediile sociale pe care le folosesc sunt în asalt … Sigur nu am cum să răspund la toate mesajele în timp real … O să urmeze câteva interviuri în curând cu mai multe detalii… Mulțumesc din suflet pentru urări și cuvintele frumoase”, a scris Ioan Boieriu pe Facebook în momentul în care a început să fie felicitat de sute de oameni pentru reușita sa.

„Sunt mândru că am colaborat cu ei și am reușit împreună să producem un film câștigător de Oscar. Și încă ceva: acesta e un premiu de echipă!”
, a mai spus Ioan Boieriu despre ceilalți români alături de care a lucrat la filmul „Cartea Junglei”.

El a lucrat în România până în anul 2011 tot în industria efectelor speciale, iar apoi a emigrat în Canada, unde lucrează în cadrul unei companii din același domeniu numită Scanline VFX.

A lucrat la „Cartea Junglei” timp de 4-5 luni: „E vorba e râul lin în care se văd rotocoalele, vântul, în care se văd toate detaliile precum petale de flori care cad în apă, orice alt element care produce un fel de unde un râu învolburat, toată distracţia pe care Baloo şi Mowgli o au în râu în momentul în care cântă”.

Ioan Boeriu a mai contribuit şi la realizarea efectelor speciale din „Game of Thrones”, ”Iron Man”, „Captain America”, „Divergent”, „Godzilla”, „Hobbitul” sau „Jocurile foamei”.

Tânărul a mai povestit că familia sa l-a susținut întotdeauna: „Soţia mea a fost foarte înţelegătoare, copilul nostru s-a născut de fapt în Noua Zeelandă după ce am terminat producţia la Hobbit. Aş vrea să mulţumesc părinţilor care mi-au dat ocazia să mă exprim şi să fac ce îmi doresc”.

Paul Arion, celălalt român care a făcut parte din echipă, are 40 de ani, este originar din Sibiu şi este director tehnic în compania Moving Picture Company.

Alexandru Popescu este specializat pe grafice de calculator. El trăieşte în Singapore și lucrează în industria cinematografică, concentrându-se pe crearea de medii digitale.
„Educația mea mi-a oferit un set unic de abilități care combină cunoștințele tehnice cu un puternic simț artistic. Din acest motiv nu încerc niciodată să limitez partea artistică, ci să găsesc soluții tehnice care dau viață ideilor”, scrie Alexandru Popescu pe site-ul său personal.

Similar Posts