Iată cinci produse alimentare din China care sunt mai toxice decât ai crezut. Şi tu le consumi în fiecare zi!

Iată cinci produse alimentare din China care sunt mai toxice decât ai crezut. Şi tu le consumi în fiecare zi!

author
1 minute, 58 seconds Read

Chinezii sunt renumiţi pentru hainele şi produsele contrafăcute pe care le fac. Practic orice obiect vestimentar are şi o replică produsă în China şi care de multe ori este perfect asemănătoare cu originalul. 
Însă, ceea ce este şi mai grav este faptul că ei contrafac inclusiv produsele alimentare care se găsesc în supermarketurile noastre şi pe care le cumpărăm datorită preţului accesibil. Însă pe această cale ne inducem în organism produse toxice care ne fac mai mult rău decât bine.
Iată cinci produse alimentare din China care sunt mai toxice decât ai crezut. Şi tu le consumi în fiecare zi!Photo credit: Pupuli via Foter.com / CC BY-NC-SA

Iată câteva alimente a căror consumare nu este recomandată:
Peştele cod asemenea peştelui tilapia, are o calitate net inferioară şi creşte în propriile reziduuri. Mai mult de 50% din peştele cod vine din China.

Sucul de mere din China
Deşi China se află pe primul loc în lista ţărilor producătoare de mere la nivel mondial, este totodată şi prima ţară care nu asigura măsurile corespunzătoare de verificare a prezenţei pesticidelor, chimicalelor şi a altor materii reziduale în produsele cultivate. România importă o cantitate mare de suc de mere din China aşa că ai mare grijă la cumpărarea acestor produse.

Usturoiul
Pentru a rezista mai mult timp usturoiul este stropit cu chimicale care depăşesc limita admisibilă. OPC-ul a descoperit că pe piaţa românească există usturoi chinezesc toxic infestat cu aceste chimicale. Aşa că data viitoare alege un usturoi romanesc când mai mergi la cumpărături pentru că desi nu arată la fel de bine este mult mai sănătos.

Orezul din plastic
Este vorba despre un fel de orez aşa zis ”fals” şi care este făcut din cartof şi materiale sintetice utilizate la producţia cauciucului. Atunci când este gătit, bobul acestui fel de orez rămâne mai tare şi pe lângă asta are nevoie de o perioadă de timp mai îndelungată să stea pe foc. Consumul acestui tip de orez poate avea efecte grave asupra organismului, putând duce inclusiv şi la cancer.

Piper negru boabe
Unii producători chinezi de piper negru boabe adaugă nămol şi pământ de o anumită concentraţie în aşa fel încât este practic imposibil să simţi diferenţa de gust.

Similar Posts