Iată ce bunătăţi din bucătărie arunci zilnic

author
1 minute, 48 seconds Read

De cele mai multe ori aruncăm ceea ce e mai bun dintr-un fruct şi de asemenea dintr-o legumă.

La fel ca vegetalele şi cojile, seminţele, tulpinile și frunzele pot fi consumate, iar unele dintre ele conţin mai mulţi nutrienţi ca fructul sau leguma în sine. De asemenea, am putea ajuta planeta prin oprirea irosirii a 30% din mâncarea noastră la nivel global.Iată câteva părţi din fructe respectiv legume pe care le poţi consuma fără probleme.

Seminţele de dovleac
Acestea sunt bogate în magneziu, fier şi proteine. Datorită conţinutului mare de magneziu acestea reduc riscul apariţiei osteoporozei, a problemelor cardiace şi a durerilor de cap. De asemenea acestea sunt bogate în fier, proteine, şi fitosteroli, care reduc colesterolul.Cojile de măr


Acestea sunt excelente pentru plămâni şi creier. De reţinut este că aceste coji conţin mai multe fibre decât mărul în sine.

Frunzele de la sfecla mangold
Acestea conţin un aminoacid care joacă un rol esenţial în procesele de vindecare şi refacere a corpului.

Cojile de portocală
În coaja citricelor există o substanţă care are un efect benefic pentru scăredea colesterolului. Compuşii ca de exemplu flavon-polimetoxilate, protejează organismul împotriva bolilor de inimă şi a inflamaţiilor. Poți utiliza coaja de portocala pentru a da aromă mâncarurilor tale preferate.

Frunzele de sfeclă
Iniţial sfecla a fost recoltată pentru frunze şi ulterior pentru leguma in sine. Acestea conţin fibre, calciu, fier şi vitamina A şi K, în plus fiind și gustoase.

Coaja pepenelui verde
Coaja de pepene conţine citrulină, o substanţă care ajută la eliminarea azotului din sânge. Din coaja de pepene poţi face compot sau dulceaţă.

Frunzele de gulie
Frunzele acestor legume nu ar trebui aruncate deoarece sunt bogate în vitaminele A şi K, în fibre şi fier. Gustul lor este unul format dintr-un amestec dulce şi iute.

Coaja cartofului
Coaja cartofului conţine multe fibre, vitamina B, C, fier, calciu, potasiu şi diverşi nutrienţi. Cartofii copţi se pot consuma cu tot cu coajă.

Sursa: Viata Verde Viu

Similar Posts