Iată câteva lucruri surprinzătoare care sunt realizate din materiale reciclate

Iată câteva lucruri surprinzătoare care sunt realizate din materiale reciclate

author
1 minute, 44 seconds Read

Ştim cu toţii că reciclarea este foarte importantă pentru salvarea resurselor de pe această planetă, însă stiai că unele lucruri pe care le foloseşti zilnic sunt obţinute din obiecte din coşul de gunoi?

Săpunul
Probabil ești surprins să afli că hotelurile nu aruncă ceea ce rămâne din săpun. Mai mult decât atât, serviciile pot curăța tevile iar ulterior rămăşiţele sunt trimise către diverse state, unde produsele de curățenie sunt mai greu de găsit.

Asfaltul
Şindrila de acoperiş scoasă din uz este o resursă tot mai mare pentru producătorii de asfalt. Sticla reciclată poate fi, de asemenea, folosită pentru a ajuta la producerea acestuia.

Trofeele
Trofeele sunt obţinute mai nou din sticlă reciclată şi tot mai des întâlnite sunt şi cele obţinute din hârtie.

Jachetele de iarnă
Căptușeala din poliester poate fi obţinută din sticle de plastic vechi, iar unele jachete conțin o cantitate mai mare de 150 recipiente de plastic.

Piesele auto
Unele componente ale maşinii sunt fabricate din capace de sticle reciclate și din containere. Pernele pentru scaune şi garniturile pentru roți se află printre piesele care folosesc materiale reciclate.

Mingile de tenis
Unele procese de fabricație ale mingilor de tenis duc la o cantitate mare de cauciuc nefolosit. În schimb, companiile pot utiliza resturile pentru a face până la două milioane de mingi suplimentare pe an.

Echipamentele de joacă
Plasticul de pe tobogane, leagăne şi alte echipamente de agrement este de multe ori este obţinut din cutii de lapte.

Sacii de dormit
Ca și în jachete, umplerea unui sac de dormit poate fi făcută cu materiale plastice reciclate sau materiale din fibre.

Cartoanele de la ouă
Sunt obţinute din ziare vechi sau din cartoane reciclate.

Periuțele de dinți
Plasticul din mânerele periuțelor de dinți este obţinut de cele mai multe ori din cutii de iaurt, însă unele companii folosesc plastic reciclat turnat prin injecție.

Similar Posts