Iată cât de uşor poţi prepara caramele de casă

Caramelele nu au nevoie de nicio prezentare, toată lumea cunoaşte ceea ce pot face acestea cu papilele noastre gustative. În copilărie molfăiam la caramele până mă durea maxilarul, de fapt şi acum mai scap câteodată la câte o pungă de caramele şi cu greu mă opresc.

Iată cât de uşor poţi prepara caramele de casă

Iată că această reţetă este excelentă pentru a-ţi aduce aminte de copilărie şi de a te răsfăţa ca odinioară.

Ingrediente necesare 200 g zahăr brun 150 g zahăr alb 350 ml smântână 2 lingurițe esență în funcţie de preferinţe


Iată cât de uşor sunt de preparat

Într-o oală înaltă preferabil să nu se lipească, amestecă tot zahărul cu smântâna şi pune-o la foc mediu. Cu o lingură de lemn amestecă continuu în oală pentru a nu se prinde zahărul, până când compoziţia începe să fiarbă. După ce începe să fiarbă mai lasă pe foc încă 10 – 15 minute până când consistenţa este aceeaşi ca la o dulceaţă.

Poţi verifica dacă este gata picurând câteva picături din compoziţie în apă rece. Dacă compoziţia se întăreşte în apa rece atunci o poţi lua de pe foc.
Unge o tavă cu ulei şi toarnă uşor compoziţia dupa ce ai pus şi esenţa preferată.

Lasă tava la temperatura camerei într-un colţişor pentru a se răci şi întări. Ulterior o poţi tăia cubuleţe.

Poftă bună!

Sursa: Avantaje