Ştiai că plombele cu amalgam ar putea fi cauza problemelor tale de sănătate?

Ştiai că plombele cu amalgam ar putea fi cauza problemelor tale de sănătate?

author
1 minute, 55 seconds Read

Poate că nu ştiai, dar plombele argintii sau cu amalgam conţin 50% mercur şi încă sunt folosite în occident şi în ţara noastră.

Ştiai că plombele cu amalgam ar putea fi cauza problemelor tale de sănătate?

În cadrul Programului pentru Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP) desfăşurat în 2013, s-a organizat o convenţie pentru a stabili luarea unor măsuri oficiale în vederea reducerii utilizării mercurului. În cadrul convenţiei s-a discutat şi despre diminuarea utilizării mercurului dentar.

Convenţia UNEP despre mercur va intra în vigoare pe 16 august 2017 şi pentru a se alinia cu iniţiativele convenţiei, şi Uniunea Europeană va lua măsuri cu privire la utilizarea mercurului dentar.

Potrivit unui nou regulament UE urmează să se interzică utilizarea de amalgam pentru populaţiile vulnerabile (femeile însărcinate sau care alăptează, copiii sub 15 ani, asta în condiţiile în care plombele cu mercur sunt încă folosite pe scară largă în 45% din ţări, inclusiv în România.

Amalgamul de plombe este format din mercur lichid (cam 50% din greutatea acestuia) şi un aliaj sub formă de pudră din metale ca argint, cositor şi cupru. Acest material are o culoare argintie, de unde şi denumirea de „plombe din argint”.

Vaporii de mercur eliberaţi de aceste plombe în corpul uman pot să determine probele de sănătate grave. Potrivit unor studii ale Laboratoarelor Clinicii Mayo, mercurul se eliberează din plombele cu amalgam prin simpla acţiune a masticaţiei. Cantitatea zilnică care se eliberează este între 2 şi 20 de micrograme pe zi, iar mestecatul gumei eliberează mai mult mercur decât în mod normal. Pe de altă parte, flora bucală converteşte o parte din mercur în metil mercur şi mercur oxidat, care s-a dovedit că poate fi asimilat de ţesuturile din corp.

Mercurul este eliberat şi în timpul fixării, înlocuirii sau înlăturării plombelor cu mercur. Conform studiilor ştiinţifice mercurul din plombele de amalgam a fost asociat cu Alzheimer, scleroza laterală amiotrofica (boala lui Lou Gehrig), rezistența la antibiotice, anxietatea, tulburări din spectrul autistic, tulburările autoimune, problemele cardiovasculare, sindromul oboselii cronice, depresia, pierderea auzului, infertilitatea, boala renală, scleroza multiplă, Parkinson şi multe alte probleme.

Mercurul poate fi eliberat în organism inclusiv în momentul în care se îndepărtează plombele, lucru care permite eliberarea vaporilor de mercur care pot fi inhalaţi şi absorbiţi în plămâni.

Similar Posts