Iată cât de importantă este folosirea cremelor de noapte

Iată cât de importantă este folosirea cremelor de noapte

author
1 minute, 2 seconds Read

Specialiştii spun că femeile trebuie să folosească cremă de noapte pentru ten, mai ales după vârsta de 25 ani, deoarece stresul cotidian şi poluarea din timpul zilei afectează celulele de la nivelul pielii.

Iată cât de importantă este folosirea cremelor de noapte

Conform dr. Janine Le Breton, celulele pielii se odihnesc şi se hrănesc în timpul nopţii, motiv pentru care, este foarte importantă curăţarea şi hidratarea pielii.

Ultimile cercetări spun că celulele epidermei se reînnoiesc de două-trei ori mai rapid noaptea în comparaţie cu regenerarea pe timpul zilei.

Cremele de noapte au rolul de a hidrata şi de a reda elasticitatea pielii. Pentru că pe timpul zilei pielea este expusă la condiţii atmosferice neprielnice, la raze ultraviolete sau poluare nu este recomandat să foloseşti creme de faţă in timpul zilei, cu exceptia celor cu protectie UV.

Cele mai recomandate creme de către cosmeticieni sunt cele care conţin retinol, un compus care luptă împotriva ridurilor, iar cu cât înaintezi în vârstă sunt recomandate cremele cu un conţinut mai mare de retinol.

Pe timp de noapte este bine ca să nu fie aplicat un strat gros de cremă, dormitorul să fie bine aerisit iar cina să fie una sănătoasă, lipsită de toxine.

Sursa

Similar Posts