Iată care sunt beneficiile uimitoare ale ovăzului

Iată care sunt beneficiile uimitoare ale ovăzului

author
2 minutes, 8 seconds Read

În ultimul timp ovăzul este din ce în ce mai preferat în rândul persoanelor care îşi doresc să aibă o viaţă sănătoasă. Ovăzul este unul dintre cele mai complexe alimente, datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi, proteine, substanţe minerale şi vitamine. Acesta menţine sănătate inimii, ajută la slăbit şi purifică organismul. Iată care sunt beneficiile uimitoare ale ovăzului

Photo credit: B*2 / Foter / CC BY-ND

Iată aici câteva dintre numeroasele beneficii pe care consumul de ovăz la aduce organismului nostru.

1. Luptă împotriva cancerului
Datorită fitochimicalelelor din ovăz, s-a demonstrat că apariţia cancerului este mai puţin frecventă.

2. Scade colesterolul
Cu ajutorul ovăzului poţi reduce foarte repede nivelul colesterolului rău, deoarece acesta este bogat în omega, acid linoleic și grăsimi bune. Pentru un tratament bun, consumă zilnic o infuzie de ovăz pe stomacul gol.

3. Detoxifică organismul
Datorită conţinutului de aminoacizi, ovăzul este excelent pentru o cură de calcifiere. Mai mult decât atât acesta curăţă venele de depozitele de grăsime acumulate.

4. Reglează nivelul glucozei din sânge
Cu ajutorul fibrelor solubile pe care le conţine, ovăzul ţine sub control nivelul glicemiei şi îmbunătăţesc digestia.

5. Te ajută să slăbeşti
Ovăzul are în componenţă grăsimi sănătoase, fibre, vitamine şi minerale. Dar are puţine calorii şi în plus, taie pofta de mâncare.

Consumă ovăz cu apă pe stomacul gol pentru a scăpa de senzaţia de foame. În acelaşi timp acesta îţi oferă mineralele, vitaminele şi fibrele necesare pentru organismul tău. Cu ajutorul ovăzului vei slăbi treptat şi sănătos. În plus, acesta elimină toxinele din organism şi previne reţinerea de apă.

Slăbeşte sănătos cu ovăz!

Pentru a slăbi sănătos, fără a-ți provoca alte probleme de sănătate, iată că ovăzul îţi poate fi un aliat de nădejde. Fă această cură timp de o lună de zile şi vei avea rezultate îmbucurătoare.

Ingrediente necesare: – o ceaşcă de fulgi de ovăz – un baton de scorţişoară

– doi litri de apă

Mod preparare:

Pune în bender fulgii de ovăz cu un pahar de apă și amestecă până se obține o pastă omogenă. Adăuga ulterior apa rămasă și scorțișoara. Pune la frigider amestecul pentru păstrare.

Amestecul se consumă de trei ori pe zi, pe stomacul gol înainte de  micul-dejun, de prânz și de cină.

Similar Posts