Experți NASA: “Nu suntem singuri în Univers”

Experți NASA: “Nu suntem singuri în Univers”

author
2 minutes, 3 seconds Read

Este foarte puțin probabil faptul că suntem singuri în univers, ne spun experții NASA, și am putea fi aproape de a găsi viață extraterestră. De fapt, acest lucru se poate întâmpla în următoarele două decenii.

Experți NASA: “Nu suntem singuri în Univers”

La sediul agenției NASA din Washington a avut loc o discutie în care experții au vorbit despre căutarea de planete asemănătoare Pământului pe care să existe viață.

Bazat pe progresele recente în tehnologie, și pe folosirea telescopului spațial, oamenii de știință estimează că, în următoarele decenii, se vor confirma suspiciunile că nu suntem singuri.

“Cred că în următorii 20 de ani vom afla ca nu suntem singuri în univers”, a declarat astronomul Kevin Hand în cadrul discuției care a fost postată pe YouTube.

“Este extrem de improbabil în imensitatea nelimitată a universului ca oamenii să fie singuri”, a completat Charles Bolden.

Doar în acest an, Kepler Space Telescope a furnizat informații de pe o planetă asemănătoare Pământului dintr-o “zonă locuibilă” a altei stele. La momentul respectiv, observarea planetei, Kepler-186F, a fost salutată ca o primă descoperire a unei planete de dimensiuni asemănătoare Pamântului ce orbitează în jurul acestuia.

Oamenii de stiință cred că există potențial de viață pe multe alte planete asemănătoare Pământului în univers – și unele dintre ele ar putea fi “acasă” pentru alte entități extraterestre.

“Astronomii cred că este foarte probabil ca fiecare stea din galaxia noastră, Calea Lactee să aibă cel puțin o planetă”, a precizat Sara Seager, profesor de stiinte planetare și fizică la Massachusetts Institute of Technology.

Odată cu lansarea programului James Webb Space Telescope, în 2018, probabil multe dintre enigmele actuale își vor găsi un răspuns. Noua piesă de echipament este concepută pentru a studia în lumina infrarosie, acest lucru făcând mai ușoară aprecierea la fața locului a planetelor extrasolare.

Dar NASA ar putea avea nevoie de telescoape și mai mari și mai puternice pentru a descoperi viață extraterestră.

“Pentru a găsi dovezi a unei vieți reale trebuie să folosim o altă generație de telescoape,” a declarat Matt Mountain, director al Institutului de Științe Space Telescope.

“Și pentru a face acest lucru, vom avea nevoie de noi rachete, noi abordări pentru a intra în spațiu, noi abordări pentru telescoape mai mari – sisteme optice foarte avansate”
, a completat acesta.

Similar Posts