Fotografia care a sfâșiat inima unei mame

Fotografia care a sfâșiat inima unei mame

author
2 minutes, 28 seconds Read

Când Anne Belanger a primit acasă fotografia de final de an a fiului ei, care tocmai absolvise clasa a II-a a izbucnit în lacrimi, și a pus-o înapoi în plic, nevenindu-i să creadă ce a văzut.

1896783

În fotografie, elevii și învățătoarea lor erau așezați pe trei rânduri. Dar unul dintre elevi lipsea din grup. Era vorba despre fiul ei. Acesta era așezat la distanță de grupul copiilor, așezat într-un scaun cu rotile, separat de restul elevilor.

În ciuda distanței care îl separa de restul colegilor, în momentul când a fost făcută fotografia acesta a luat o pozitie nefirească încercând să se apropie cât poate de mult de aceștia.

“Nu am putut înțelege cum un fotograf s-a putut uita prin obiectiv şi a considerat că aceasta este o compoziţie bună… doar o minte bolnavă poate crede aşa ceva”, a spus femeia.

Miles Ambridge, care are 7 ani și este elev în clasa a II-a, are un handicap și este imobilizat într-un scaun cu rotile, el suferind de o boala genetică numită atrofie musculară spinală, cu care a fost diagnosticat când avea 1 an.

Atrofia musculară spinală este o problemă rară degenerativă care afectează măduva spinarii și nervii, care are ca și efecte irosirea musculară și slabiciune. Boala nu afectează abilitățile cognitive.

“Trăind într-un scaun cu rotile Miles a înfruntat deja mult mai multe obstacole și provocări decât oricine altcineva. De aceea este cu atât mai frustrant pentru el că a fost exclus din grup, în ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare pentru el, absolvirea clasei a II-a”, a spus tatăl său, Don Ambridge.

“Din anumite motive mă face să mă simt și mai rău, pentru că el este atât de fericit în fotografie, și asta din cauză că e cel mai nevinovat, e încă naiv la modul în care alte persoane îl pot trata”, a completat tatăl său.

“Miles face un efort suplimentar pentru a învata. Este ingrozitor cum a fost tratat”, a spus Anna.

4417169

Părinții copilului au hotărât să nu-i arate niciodată fotografia, pentru a-l proteja pe acesta, crezând că dacă o va vedea, el ar rămâne profund rănit.

Dar parinții doresc să atragă atenția asupra fotografiei, în încercarea de a pune în lumină efectele negative ale discriminării.

Belanger a postat fotografia pe pagina oficială de Facebook a companiei care a trimis fotograful pentru a imortaliza poza, Lifetouch Canada, și în același timp și directorului școlii unde învață Miles, Herbert Spencer Elementary.

Directorul instituției, probabil speriat de turnura pe care o pot avea lucrurile, a decis imediat împreună cu fotograful să realizeze o nouă fotografie de absolvire.

Iată fotografia refăcută și câtă fericire se poate citi pe fața acestui mic copil, alaturi de colegii săi.

6401539

Similar Posts