Fă pe cineva fericit de Crăciun! Dăruiește și alătură-te campaniei ShoeBox

Fă pe cineva fericit de Crăciun! Dăruiește și alătură-te campaniei ShoeBox

author
6 minutes, 1 second Read

ShoeBox reprezintă o încercare de a face lumea un loc mai frumos. În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani, din orașele României.

Fă pe cineva fericit de Crăciun! Dăruiește și alătură-te campaniei ShoeBox

Campania sugestiv intitulată ShoeBox – Cadoul din Cutia cu Pantofi s-a născut acum 7 ani, în iarna lui 2007 în Cluj, din dorința de a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași și săraci și de a aduce pe zâmbetul pe chipul lor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

ShoeBox este o iniţiativă de ajutorare a copiilor orfani, proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată face cadouri de sărbători.

ShoeBox NU este Mos Crăciun, reni și alte fiinte magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.

“ShoeBox2014 reprezintă efortul combinat a peste 150 de parteneri de locaţii şi ajutoarele acestora, o participare masivă a românilor din ţară şi diaspora, şi nu în ultimul rând bucuria zecilor de mii de copii defavorizaţi din România, care de Crăciun vor primi şi ei un cadou.
Cei care participă trebuie doar să pună într-o cutie de pantofi tot ce intră, ce doresc şi ce cred că îi trebuie unui copil de vârsta şi sexul pentru care au inima să cumpere ceva“
, spun iniţiatorii campaniei, care trimit şi câţiva paşi pentru cei doresc să se implice.

Cum te poţi implica?

Pasul 1: De ce ai nevoie? – o cutie goală de pantofi (corpul și capacul) – hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Crăciun/Sărbători de iarnă. – foarfecă/cutter – timp și/sau bani pentru cumpărături sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruiești

– răbdare

Fă pe cineva fericit de Crăciun! Dăruiește și alătură-te campaniei ShoeBox

Pasul 2: Ce să pui în cutie? Se învelește frumos în hârtie cutia şi capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi sau ai prin casă şi poţi dărui. Ai mai jos câteva sugestii: dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt); articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva; jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului; produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante (în fiecare an am observat că fetele aveau mare nevoie de așa ceva); o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura și pe viitor); articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat poate o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă… Lumânarea nu trebuie să fie neaparat ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulți dintre ei NU au nici măcar curent electric); orice alt cadou de care stiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor.

Vă încurajez să puneți o felicitare de Crăciun, pe care să scrieți o vorbă bună, un gând de încurajare. În ultimii 3 ani am văzut că erau foarte mulți dintre copiii care știau citi, care petreceau mult timp citind și re-citind vorbele scrise de donatori pe felicitările găsite în cutii. Poate tot anul nu le spune nimeni o vorbă bună și nu le spune nimeni că nu sunt pedepsiți sau blestemați. Vorbiți-le, în scris, de bine. Vă vor mulțumi. Lăsați-le datele voastre de contact, poate fi începutul unei prietenii frumoase!

Fă pe cineva fericit de Crăciun! Dăruiește și alătură-te campaniei ShoeBox

Pasul 3: Termen limită şi grijă la continuţ Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și genul pentru care aveți pe inimă să cumpărați ceva. Având în vedere experiențele din anii trecuti, dați-mi voie să vă fac câteva specificații: Campania se numește ShoeBox (cutie de pantofi) – deci vă rog să vă limitați la lucruri care pot intra într-o astfel de cutie. Nu aduceți pungi, saci, sacose, bibeloruri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. NU suntem asociație sau fundație și nu le putem primi legal în custodie. Dacă aveți așa ceva de dat, scrieți-ne un mail și vă punem în legatură cu partenerii noștri care pot primi și distribui legal și după nevoi și aceste produse. Dacă aveți o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzatoare la hăinuțe etc) Acum ajung la o chestiune sensibilă: nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici voua să le primiți. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar plăcea să-l primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru că mai apoi să dai ce e “de aruncat”. Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipularii (ex.compot de casă în borcan de sticlă). Copiii sunt între 2-18 ani, fete și băieți. Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

Vă rog sa va completati numele si adresa de email pe tabelul care vi se va înmâna, pentru ca să vă putem mai apoi da de știre despre unde și la cine a ajuns cutia voastră. Termen limită colectare cutii: 15 Decembrie 2014

Dacă vrei să te implici și tu în acest proiect, gândește-te doar la bucuria pe care o poți oferi unui astfel de copil.

În fiecare județ din România există o locație unde se colectează aceste pachete. Poți să faci tu cadoul, sau dacă vrei să-ți responabilizezi copilul , îl poți ruga pe el să o facă, si apoi să-l duceți împreună la centrul de colectare din orașul tău. Adresa exactă precum și un număr de contact le poți găsi AICI.


O implicare cât de mică din partea ta, poate aduce zâmbetul pe fața unui copil! Invită-ți și prietenii tăi să se alăture acestei campanii, distribuind cât mai mult acest articol!

Similar Posts