Fa cunostinta cu Lala!

Fa cunostinta cu Lala!

author
1 minute, 12 seconds Read

In filmuletul de mai jos ti-o prezint pe Lala. Lala este un pinguin. Inregistrarea a fost facuta in anul 2006, cand Lala avea 10 ani. Pinguinul imperial a fost gasit si salvat de catre un pescar japonez.

Fa cunostinta cu Lala!

A fost tratat de catre familia pescarului pana cand si-a revenit, pinguinul refuzand sa plece de la familia adoptiva inapoi in natura. Asa s-a decis, Yukio Nishimoto sa pastreze pinguinul, amenajand o camera cu aer conditionat pentru el, ca sa se simta confortabil.

Pinguinul Lala este considerat membrul familiei, a devenit celebru, prin faptul ca el merge in fiecare zi la magazin sa-si cumpere peste. Micul pinguin Lala primeste gentuta si se plimba pana la magazin unde este asteptat cu delicatesele preferate, macrou, sardinie, etc.

Cand ajunge acasa, se racoreste in camera cu aer conditionat, dupa care se alatura familiei.

Fa cunostinta cu Lala!

Fa cunostinta cu Lala!

Pinguinul imperial traieste pe banchizele Antarcticii si a marilor inconjuratoare, fiind astfel singura pasare din lume care nu calca in viata ei pe taram uscat. Cu toate ca pinguinul imperial este un animal marin si isi dobandeste hrana exclusiv din apa, cuibul si-l face la adapostul unui zid de gheata, la o distanta mare de litoral, unde gheata nu se topeste pana la venirea verii, pana cand puii devin independenti. Din acest motiv unele pasari se deplaseaza si pana la 300 km in interiorul banchizei. Unele dintre ele hoinaresc si spre nord; au fost vazuti pinguini si in apropierea coastei Africii de Nord, Australiei si Noii Zeelande.

Similar Posts