Al doilea război mondial, a adus pe scena lumii un personaj care este pe buzele tuturor, și care se identifică cu acele vremuri tulburi ale istoriei.
Este vorba despre Adolf Hitler, o personalitate negativă în istoria lumii, despre care unii vorbesc cu respect, alţii rămân muţi de uimire întrebându-se cum a fost posibil aşa ceva.
Cert este faptul că Adolf Hitler, a rămas în mintea tuturor ca acea persoană care a comis unele dintre cele mai groaznice atrocităti de care ființă umană este în stare.
Marea lui dorință era aceea de a crea o rasă pură- rasa ariană.
Deşi conceptul de rasă ariană pură nu este o invenţie a lui Hitler, ea fiind preluată de la diverse curente naţionaliste extremiste, totuşi Hiler, în momentul în care a avut posibilitatea a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a imprima în gândurile cetăţenilor germani faptul că ei sunt superiori altor naţiuni şi că toţi ceilalţi le sunt duşmani şi nu merită milă.
În 1935 în dorința naziștilor de a promova rasa pură, a fost organizat un concurs de fotografii, cu portrete de copii, pentru a fi desemnat “Cel mai frumos bebeluș arian”.
Întâmplarea a făcut ca un fotograf cunoscut din Berlin, să înscrie la acest concurs fotografia unui bebeluș evreu, copilul unei familii de muzicieni din Letonia, Jacob şi Pauline Levinson, care s-au mutat în 1928 în Germania.
În momentul în care fetița celor doi muzicieni a fost desemnată câștigătoarea concursului, fotografia acesteia apărnd pe coperta revistei Sonne ins Hause, părinții fetei s-au speriat foarte tare, și au luat legătura cu fotograful, dezvăluindu-i acestuia adevărata origine a fetei. Fotograful a marturisit atunci că el știa acest lucru, dar prin acest concurs, și mai ales prin faptul că o persoana de această etnie a câstigat concursul, nu a vrut să demonstreze decât cât de ridicoli sunt naziştii.
Însă lucrul cu adevărat surprinzător a fost faptul că fotografia desemnată câstigătoare a fost aleasă de însuşi Joseph Goebbels, ministrul nazist pentru Propagandă.
Hessy Taft Levinson, acesta fiind numele ei, a prezentat de curând imaginea sa de la vârsta de şase luni la Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Israel.
Sursa Istorie și Cultură