centrala termica motan

Esti pregatit pentru iarna

author
2 minutes, 36 seconds Read

Cum alegi modelul potrivit de centrale termice?

Centralele termice sunt foarte apreciate pentru confortul termic oferit in casele unde sunt instalate dar si pentru avantajele pe care le ofera. Fiind vorba despre o investitie pe termen lung, trebuie sa te asiguri ca ai facut cea mai buna alegere, astfel incat confortul termic sa te insoteasca pe termen lung si nici sa nu fie necesare reparatii sau sa inlocuiesti echipamentul inainte de vreme.

Alegerea unei centrale termice potrivite se face tinand cont de o serie de factori precum pretul, modelul, puterea de acoperire dar si alte elemente despre care vom vorbi in randurile urmatoare. Modelul potrivit trebuie sa intampine cu succes necesitatile tale si ale familiei tale, astfel incat sa te serveasca eficient pe termen lung. Asadar, inainte de a cumpara un model de centrale termice trebuie sa ai in vedere si urmatoarele lucruri:

Tipul de combustibil folosit pentru centrale termice

Piata centralelor termice s-a diversificat foarte mult si ai la dispozitie numeroase tipuri de combustibil precum pe lemne, electric sau pe gaz. Alegerea tipului de combustibil se face in functie de zona in care locuiesti. Nu prea ar avea rost sa cumperi una pe gaz in conditiile in care nu esti racordat la astfel de utilitati.centrala termica motan

Puterea si debitul de apa calda

Daca ai nevoie de centrale termice care sa iti asigure si apa calda menajera atunci trebuie sa te asiguri ca acestea au puterea si debitul necesar pentru a te servi eficient. Pentru aflarea debitului necesar se fac niste calcule pentru a aproxima debitul necesar. In cazul in care nu te descurci sa selectezi centrale termice in functie de debit atunci vei putea sa obtii informatiile necesare de la reprezentantul magazinului sau instalatorul care se va ocupa de montajul centralei.

Eficienta energetica si consumul

Acestea sunt foarte importante pentru a te asigura ca facturile de utilitati nu sunt foarte mari. Centrala termica trebuie sa asigure incalzirea eficienta a tuturor incaperilor din casa. Pentru a determina care este modelul potrivit conform caracteristicilor locuintei tale, este recomandat sa te consulti cu un specialist care cunoaste modelele de pe piata si poate sa iti ofere o recomandare potrivita.

In prezent exista numeroase modele de centrale termice motan moderne dotate cu sisteme de protectie si prezentand eficienta energetica dar si functii speciale care te vor ajuta sa profiti la maxim de avantajele oferite de aceste echipamente.

Garantie

Deoarece este o investitie majora si pe termen lung, nu este exclus sa apara probleme. Asadar, pentru a evita aparitia oricarei situatii neplacute iti recomandam sa te asiguri ca producatorul ofera garantie. In cazul in care apar probleme cu siguranta nu iti doresti sa cumperi o alta centrala ci sa o repari pe cea existenta.

Centralele termice trebuie sa fie verificate periodic astfel incat sa indeplineasca toate conditiile pentru a functiona in siguranta si sa iti ofere confortul termic necesar. In caz de nevoie, producatorul trebuie sa ofere posibilitatea ca piesele care se deterioreaza cel mai repede sa fie inlocuite cu altele, originale. Este important sa tii cont de toate aceste lucruri pentru a te bucura de centrala termica pe termen lung fara nici o grija.

Similar Posts