Managementul cablurilor prin casa – trucuri si recomandari pentru a le ascunde privirilor

Managementul cablurilor prin casa – trucuri si recomandari pentru a le ascunde privirilor

author
2 minutes, 40 seconds Read

Casa ta arata foarte bine. Ai depus eforturi considerabile pentru a te asigura ca totul arata mai bine chiar decat in revistele de specialitate. Ti-ai creat propriul tau confort si nu ti-ai dori ca nimic sa strice imaginea de ansamblu. Insa, pe langa obiecte decorative si mobilier mai incluzi si electronicele si electrocasnicele care au cabluri si daca sunt lasate la vedere pot strica aspectul estetic.

Managementul cablurilor prin casa nu este atat de greu de realizat deoarece tot ce ai nevoie este putina indemanare si cateva accesorii care sa te ajute sa le ascunzi. In continuare iti vom oferi cateva idei pentru managementul cablurilor prin casa prin metode care vor ascunde total vederii toate cablurile inestetice.

Ascunde cablurile in perete sau plafon

Aceasta idee poate sa fie aplicata cu usurinta in special atunci cand te afli in etapa de renovare a locuintei. Dar o poti realiza si ulterior prin montarea unui perete din rigips sub care sa integrezi toate cablurile din casa. Rigipsul poti sa il folosesti si pe tavan iar toate cablurile de la corpurile de iluminat, in special, vor fi ascunse privirii.

Foloseste cleme si clipsuri pentru a le prinde de perete

Varianta cea mai simpla si ieftina pentru managementul cablurilor prin casa este prin a achizitiona din magazinele de specialitate cleme si clipsuri cu ajutorul carora sa prinzi cablurile. Vei putea sa trasezi circuitele de cabluri astfel incat sa nu fie deranjante privirii si mai ales, sa nu te impiedici de ele la fiecare pas. Managementul cablurilor prin casa este foarte important deoarece vei evita ca acestea sa se deterioreze si sa fie necesar sa le schimbi inainte de vreme.

Mascheaza-le in plinte

In momentul in care alegi plintele pentru pardoseala, opteaza pentru unele mai inalte pe care sa le folosesti si pentru a ascunde cablurile inestetice. Vei putea masca atat marginile pardoselii cat si cablurile. Astfel vei putea sa prelungesti durata de utilizare a electronicelor si electrocasnicelor.

Mascheaza-le cu ajutorul mobilierului

In orice casa exista si corpuri de mobilier masive asa cum sunt dulapurile, bibliotecile, paturile, etc. Pe acestea le poti utiliza pentru a camufla cablurile usor si sa le faci inaccesibile pentru cei mici. In cazul in care tot se vad cablurile poti sa amplasezi in fata lor niste vaze supradimensionate sau ghivece cu flori.

Managementul cablurilor prin casa – trucuri si recomandari pentru a le ascunde privirilor

Astfel, vei evita ca toate cablurile sa fie lasate neglijent pe podea. Insa, ai grija sa nu aglomerezi incaperea cu prea multe obiecte decorative doar de dragul de a camufla cablurile. Daca anumite cabluri trebuie sa traverseze incaperea pentru a ajunge la priza poti folosi un prelungitor 50 m care sa te ajute sa le duci exact acolo unde ai nevoie fara prea mult efort.

Cumpara mobilier cu compartimente pentru cabluri

In cazul in care cumperi mobilier la comanda atunci poti sa optezi pentru modele care au incorporate compartimente pentru cabluri. Acestea sunt foarte eficiente pentru a masca toate cablurile inestetice din casa ta si vei putea sa te bucuri de un design curat in care nu ti se vor agata ochii tot timpul de cabluri.

Acestea sunt cateva sugestii pentru managementul cablurilor din casa cu o eficienta ridicata. Nu uita, poti sa lasi cablurile si la vedere si sa le folosesti intr-un mod creativ.

Similar Posts