Este sau nu este Vlad Țepeș înmormântat în România?

Este sau nu este Vlad Țepeș înmormântat în România?

author
1 minute, 16 seconds Read

Niciodată nu ne-am îndoit de faptul că Vlad Ţepeş nu se află înmormântat în România la Mănăstirea Snagov sau Mănăstirea Comana.

9456263

Cercetătorii din Estonia şi Italia susţin că acesta de fapt este îngropat în Napoli, Italia, asta pentru că domnitorul muntean nu a murit în luptele cu turcii ci ar fi fost luat ostatec de către aceştia. Maria, una din fiicele domnitorului l-ar fi răscumpărat ulterior. Domnitorul ar fi fost înmormântat tot aici, în cripta ginerelui său.

Cercetătorii sunt foarte convinşi de acest fapt şi au cerut autorităţilor italiene permisiunea să deschidă un mormânt aflat la o veche mănăstire din Piaţa Santa Maria La Nova unde ar fi îngropat Vlad Ţepeş.

Ginerele lui Vlad Ţepeş, este înmormântat în Italia, iar pe mormânt are desenat un mare dragon. Această imagine este una nepotrivită cu cea a aristocratului italian.

„În momentul în care se observă pe această stemă un dragon, am putea face o legătură dată de faptul că Matteo Ferrillo, Vlad al III-lea şi alţi doi nobili, printre care şi Ferrante de Aragon, făceau parte din Ordinul Dragonului”, spune Erika Stella.

Datorită acestei fotografii a început vâlva între cercetătorii italieni. Ei au rămas de-a dreptul şocaţi de descoperirea făcută.

„În spatele acestei bucăţi de marmură, în loc de Matteo sau lângă el l-au aşezat şi pe Vlad, contele Dracula”, declară cercetătorii.

Similar Posts