Drumetii montane pe cont propriu – sfaturi despre cum sa alungi singuratea si sa te bucuri de o tura excelenta

Drumetii montane pe cont propriu – sfaturi despre cum sa alungi singuratea si sa te bucuri de o tura excelenta

author
2 minutes, 40 seconds Read

Nu este ceva neobisnuit sa pornesti in drumetii montane pe cont propriu. Mai ales daca exista experienta si nu este prima tura de acest tip, atunci poate sa fie o experienta chiar placuta. Insa, daca nu ai calatorit niciodata pe cont propriu si si nu prea te incanta faptul ca singurul tau companion de calatorie sa fie rucsacul, atunci trebuie sa stii ca lucrurile nu sunt chiar atat se sumbre.

Mai ales daca este vorba despre drumetii montane pe trasee mai lungi sau este vorba despre o calatorie care poate sa dureze mai multe saptamani si sa ai in plan si o tura pe munte, atunci singuratatea poate deveni chiar neplacuta. Insa, sunt cateva lucruri pe care poti sa le faci pentru a combate singuratatea si chiar sa te simti excelent.

Fii cat mai deschis sa te alaturi unui grup

Pe potecile de munte este imposibil ca la un moment dat sa nu te intersectezi cu anumite persoane. Cu siguranta, in cazul in care chimia este foarte buna vei fi invitat sa te alaturi grupului si sa strabateti impreuna potecile de munte. Sau, poti cel putin sa te alaturi grupului pentru o bucata de drum si astfel vei reusi sa combati sentimentul de singuratate.

Cine stie? Poate vei lega o prietenie si vei tine legatura cu acea persoana si veti merge impreuna in urmatoarele drumetii montane.

Drumetiile montane inseamna si sa ai timp pentru hobby-urile tale

Iti place fotografia? Colectionezi diverse lucruri din natura? Iti place sa faci o sesiune de yoga? Iesirea in natura poate sa fie o oportunitate minunata nu numai pentru a te deconecta dar si pentru a acorda putin timp hobby-urilor tale. Sau, chiar poti descoperi ca iti face placere sa pictezi sau sa faci schite pe munte si nimeni nu te deranjeaza.

Nu vor prietenii in drumetie? Inscrie-te intr-un grup organizat

Nu toata lumea poate sa fie un mare fan al muntelui asa cum esti tu. Daca nu sunt prea multe persoane care sa iti impartaseasca aceasta pasiune atunci gratie internetului vei putea sa te conectezi cu o multime de persoane dornice sa mearga in drumetii montane. Vei putea cunoaste oameni, sa legi prietenii, sa experimentezi locuri noi, sa iti depasesti limitele, sa vizitezi obiective turistice la care doar visai pana acum.

Cazeaza-te intr-o cabana pe munte

Daca nu intentionezi sa petreci noaptea in inima muntilor intr-un cort, gasesti pe seiza.ro corturi profesionale de munte atunci poti sa te cazezi intr-o cabana si sa pornesti de acolo in drumetii montane de o zi. Vei putea sa cunosti oameni care pot sa te insoteasca in drumetii deoarece locurile de cazare de la munte includ de multe ori si ture organizate prin muntii din apropiere. Astfel, nu vei fi nevoit sa calatoresti pe cont propriu si vei cunoaste foarte multi oameni care isi doresc sa imparta cu tine aceeasi poteca.

Nu uita de echipamentul corespunzator pentru munte, chiar daca este vorba despre o tura organizata de o singura zi. Vei constata ca a te alatura unor persoane care iti sunt necunoscute poate sa devina motivant si captivant in acelasi timp. Toate acele povesti minunate iti vor schimba perspectiva si vei avea parte de drumetii montane cat se poate de interesante.

Similar Posts