Doi vânzători ambulanţi de mâncare din Singapore au fost recompensaţi cu stele Michelin

Doi vânzători ambulanţi de mâncare din Singapore au fost recompensaţi cu stele Michelin

author
1 minute, 26 seconds Read

Ghidul Michelin este cel mai vechi și mai bine cunoscut ghid al hotelurilor și restaurantelor din Europa. Un restaurant cu „stele Michelin” este o dovadă a faptului că acel restaurant este o adevărată destinație gurmandă pentru cei care apreciază acest lucru.

Doi vânzători ambulanţi de mâncare din Singapore au fost recompensaţi cu stele Michelin

Ghidul a început să indice restaurante remarcabile prin marcarea lor în 1926, iar din 1930 întocmește liste cu o stea, două și trei stele pentru cele mai apreciate restaurante.
Ei bine în cea mai nouă ediţie a ghidului Michelin, lansat în Singapore se regăsesc şi doi vânzători ambulanţi de mâncare.

Micuţele lor prăvălii, Hill Street Tai Hwa Pork Noodle de pe Crawford Lane şi Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle din Chinatown, sunt printre puţinele simboluri ale stilului street food care au fost onorate la nivel mondial cu mult râvnita distincţie a lumii culinare.

Tang Chay Seng (70 ani), proprietarul Tai Hwa spune „Aceasta este o recunoaştere a calităţii mâncărurilor din Singapore şi a preparatelor pe care eu le pregătesc”.

Restaurantul său este recunoscut pentru bolurile cu noodles şi carne tocată de porc pentru care se formează cozi uriaşe.

„Am auzit de ghidul Michelin, dar niciodată nu mi-aş fi închipuit că vor veni să acorde această onorantă distincţie unor vânzători ambulanţi”, mărturiseşte la rândul său Chan Hong Meng, proprietarul Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle.

În ciuda distincţiei primite cei doi afirma că nu vor creşte preţurile.
„Pentru prima oară, poţi lua o masă de stele Michelin, la un preţ de 3,70 de dolari”, spune Michael Ellis, director internaţional al Ghidului Michelin.

Similar Posts