Jeremy Clarkson îi jigneşte din nou pe românii din Marea Britanie. Iată ce a declarat într-o emisiune TV

Jeremy Clarkson îi jigneşte din nou pe românii din Marea Britanie. Iată ce a declarat într-o emisiune TV

author
2 minutes, 18 seconds Read

Jeremy Clarkson, fosta gazdă a emisiunii Top Gear, a stârnit un nou scandal în ultimul episod al emisiunii pe care o moderează acum, The Grand Tour, difuzată online pe Amazon Prime.

Jeremy Clarkson îi jigneşte din nou pe românii din Marea Britanie. Iată ce a declarat într-o emisiune TV

După ce a criticat maşina care se conduce singură de la Google, Clarkson şi-a prezentat o nouă invenţie. El a adus în platou un vehicul construit chiar de el dintr-o jumătate de fosă septică şi un fotoliu pe care el afirmă că poate să îl manevreze cu ajutorul unui telefon mobil.

Rugat de colegii săi, Richard Hammond și James May, să explice cum funcţionează, prezentatorul TV a deschis o uşiţă pentru a descoperi în interior un bărbat care pedala, punând astfel în mişcare ”invenţia” lui Clarkson: „Nu e doar un om, e un român. Le dau de muncă celor noi veniţi la noi în ţară. Google foloseşte electronice că să le ia locurile de muncă oamenilor. Această maşinuţă le dă un loc de muncă, le dă demnitate. E genial”, a explicat Jeremy Clarkson colegilor săi.

„Ingineria britanică, doamnelor şi domnilor, cu piese româneşti”, a încheiat starul TV.

Ambasadorul Dan Mihalache a reacţionat imediat pe pagina sa de Facebook referitor la afirmaţiile lui Jeremy Clarkson: „Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinţa de a obţine audienţa. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învăţat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tuşă şi revine în forţă cu acelaşi comportament. Pentru unii experienţa nu echivalează cu acumularea de înţelepciune. Dar, dacă putem să înţelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înţelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori şi de public. Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spaţiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relaţia reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”

Gestul vedetei a fost catalogat drept „lipsit de bun gust” şi de către organizaţiile care militează pentru drepturile imigranţilor.

Clarkson a mai afirmat pe vremea când realiza „Top Gear” despre România că este frumoasă, dar că are localităţi pe care şi Iisus le-ar găsi înapoiate.

„Le va fi greu să se integreze. Dacă vor încerca să-şi plătească cumpărăturile la magazin cu o gaşcă şi câteva lemne de foc, cu siguranţă oamenii îi vor arăta cu degetul şi vor râde pe seama lor”, a scris ironic Clarkson în Sunday Times.

Similar Posts