De ce sa vizitezi Bucurestiul intr-un city break?

De ce sa vizitezi Bucurestiul intr-un city break?

author
2 minutes, 29 seconds Read

Planuiesti sa vizitezi Bucurestiul pentru prima data si nu esti sigur ca este cea mai buna alegere de calatorie? Avem mai multe argumente pentru a te ajuta sa decizi daca acesta este locul pe care vrei sa il vizitezi intr-un city break. Daca nu te grabesti sa judeci o carte dupa coperta ei, vei gasi o destinatie grozava, mai interesanta decat ti-ai imaginat la inceput.

In plus, poti gasi cazare in regim hotelier la preturi avantajoase, care iti vor optimiza si mai mult bugetul, mai ales pentru situatiile in care calatoresti in grup.

  1. Ai atat de multe locuri de vazut

Chiar daca Bucurestiul nu are reperele medievale ale Transilvaniei, capitala este cel mai bun loc pentru a descoperi istoria moderna a Romaniei. De la biserici vechi de secole  la repere monumentale construite inainte de primul razboi mondial, de la constructii moderniste la arhitectura comunista, centrul Bucurestiului este un amestec de realitati contrastante.

De fapt, arhitectura orasului este cel mai bun martor al istoriei sale. Veti vizita siturile Belle Epoque si Parlamentul comunist in aceeasi zi, in timp ce faceti fotografii ale fatadelor Art Nouveau aflate de-a lungul drumului.

In plus, Bucurestiul are muzee interesante, iar multe dintre ele sunt atractii obligatorii. Daca trebuie sa alegeti doar cateva, va sugeram Muzeul Satului, Palatul Cotroceni, micul Muzeu Storck, Muzeul National de Arta si Muzeul National de Istorie.

  1. Este mai putin aglomerat decat majoritatea capitalelor europene

Daca esti enervat de toata aglomeratia din principalele destinatii europene precum Roma sau Paris, avem vesti bune. Bucurestiul a ajuns abia de curand pe radarul turistic si, deocamdata, este inca in faza de intrare in circuitele turistice. Desi sunt mai multi turisti decat in ​​ultimii ani, orasul nu este sufocat de cozile lungi. Cel putin nu pentru inca cativa ani. Singurele locuri in care ar trebui sa va rezervati vizita in avans sunt Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni si Palatul Primaverii.

  1. Bucurestiul are o scena culturala vibranta

Pe langa numeroasele sale muzee si galerii, scena culturala a Bucurestiului are multe de oferit. Localnicii iubesc cultura, fie ca este vorba de teatru, balet, muzica sau arta contemporana. Nu fi surprins daca biletele de teatru s-au epuizat cu multe zile inainte sau daca vei intalni evenimente in aer liber. In fiecare an, Bucurestiul gazduieste multe concerte ale unor trupe si muzicieni de renume mondial, iar vara este un moment minunat pentru a veni daca esti in cautarea acestui gen de distractie.

  1. Parcuri si muzee grozave pentru copii

Putini oameni cred ca Bucurestiul este o destinatie potrivita pentru familii, dar ai o multime de lucruri distractive de facut cu copiii tai. In jurul capitalei, exista parcuri de aventura plus ferme unde copiii pot afla mai multe despre animale si natura.

In oras, vei descoperi parcuri mari cu zone de distractie pentru copii, Herastrau si Tineretului, si chiar muzee cool pentru copii precum Muzeul de Istorie Naturala. Nu aveti nevoie de masina pentru a vizita zona centrala, iar Parcul Cismigiu se afla la doar cateva minute de Centrul Vechi.

Similar Posts