DentoCare

De ce să apelăm la fațete dentare

author
3 minutes, 11 seconds Read

Legătura strânsă dintre fațete dentare și zâmbetul Hollywoodian nu este întâmplătoare. În stomatologia estetică, fațetele dentare subțiri sunt utilizate de aproape 40 de ani. Fațetele dentare sunt construcții dentare din ceramică și materiale compozite care acoperă partea din față a dinților. De obicei se instalează pe dinții din față, dar la cererea clientului, se pot amplasa pe toți dinții vizibili, atunci când zâmbești. Practic fațetele dentare sunt invizibile, însă ceea ce văd alții, este un zâmbet fermecător, fără niciun defect.

Fațete dentare – Avantaje

Fațetele dentare sunt proiectate pentru a îmbunătăți aspectul dinților. Cu ajutorul lor poți obține o dentiție perfectă, ascunzând culoarea urâtă a dinților, umpluturile întunecate sau strungăreața. Sarcina fațetelor dentare este și de a proteja dinții de carii. Fațetele din porțelan îndeplinesc cerințele extrem de estetice ale zâmbetului. Sunt folosite în cazurile în care dinții au defecte mai mari, strungăreață inestetică și pete întunecate. Calitățile porțelanului permit reproducerea maximă a structurilor naturale ale dinților și prin urmare, aceste structuri sunt potrivite și pentru dinții din față. Fațetele dentare sunt structuri subțiri de ceramică care redau aspectul natural al zâmbetului tău. Reprezintă o soluție estetică foarte bună și au calități apropiate cu caracteristicile smalțului natural. Acestea sunt utilizate pentru a corecta ușoare abateri a poziției dinților sau întunecarea dintelui după tratamentul canalului radicular.

Fațetele dentare sunt, de asemenea, utilizate pentru a reduce distanța dintre dinți sau pentru a restabili forma/dimensiunea acestora. Amplasarea lor necesită o pilire foarte minimă a smalțului dinților pe partea din față a acestora. De obicei, la prima vizită, se face o impresie dentară și se analizează ocluzia. Sunt fabricate fațete temporare, pe care pacientul le testează și evaluează dacă acesta este rezultatul final pe care îl caută. După aprobarea pacientului, fațetele finale sunt în cele din urmă lipite pe suprafața dinților. Fațetele dentare din ceramică sunt rezistente la coloranții agresivi, cum ar fi vin roșu, cafea și nicotina, iar cu o bună igienă orală își păstrează culoarea originală. Lipirea este o procedură de corectare a defectelor dinților crăpați sau distanțați.

Fațete dentare pentru a zâmbi cu încredere

Obținerea zâmbetului perfect este o sarcină complexă la care lucrează atât medicul dentist, cât și tehnicianul dentar. Cunoașterea anumitor tipare și proporții estetice ajută la realizarea tipul de dinți care te fac să zâmbești cu încredere. Tehnicienii dentari pregătesc un model de ceară, apoi modelul este testat în gură fără a măcina dinții naturali. Acest test verifică dacă modelul este solid din punct de vedere estetic și funcțional. În acest fel, chiar înainte de începerea tratamentului, pacientul se obișnuiește cu noile proporții, forma dinților și înălțimea ocluziei și participă activ la crearea noului său zâmbet, împărtășind ce detalii din design îl deranjează și dacă are nevoie de ajustări.

Dacă sunt necesare modificări, acestea pot fi făcute fără a deranja dinții naturali. Structurile ceramice au o rezistență foarte mare la uzură și un efect estetic pe termen lung. Acestea nu sugerează formarea cariilor secundare, dacă faţetele sunt așezat corect și se potrivesc bine pe dinți. Materialul folosit nu provoacă sensibilitate dentară și coeficientul de expansiune termică este apropiat de cel al smalțului natural și au o deformare termică minimă în cazul schimbărilor de temperatură.

Similar Posts