De ce este sănătos să mănânci banane?

De ce este sănătos să mănânci banane?

author
2 minutes, 57 seconds Read

Bananele sunt bogate în fier, fosfor, calciu, magneziu, zinc, sodiu, potasiu, carbohidrați, vitamina A, C și B6 și zaharuri naturale (fructoză, glucoză, zaharoză). Toate acestea fac ca bananele să fie super-alimente, și prin urmare să facă parte dintr-o dietă sănătoasă. Consumul regulat de banane reglează tranzitul intestinal.

De ce este sănătos să mănânci banane?

2. Susține sănătatea inimii

Bananele sunt bogate în potasiu, magneziu care sunt adevărați electroliți pentru inimă. Persoanele care consumă alimente bogate în potasiu (de exemplu banane) prezintă un risc de accident vascular cerebral mai redus; in același timp reglează tensiunea arterială și ajută în bună funcționarea a inimii.

3. Îmbunătățește vederea

Bananele conțin și vitamina A, care este o vitamină solubilă în grăsime, esențială pentru ochi. Introducerea dozei zilnice de vitamina A în alimentația zilnică reduce riscul de orbire.

4. Ajută în tratarea depresiei

Într-un studiu, realizat în rândul persoanelor depresive, a fost dovedit faptul că pacienții s-au simțit mult mai bine după ce au consumat cel puțin o banană. Acest lucru se datorează triptofanului, care este un tip de proteină, pe care organismul o transformă în serotonină. Acesta ajută la relaxare, la îmbunătățirea stării de spirit, prin urmare este o alegere bună și atunci când ne simțim mai triști sau suntem deprimați.

5. Ameliorează ulcerul gastric

Bananele ajută în două moduri la menținerea sănătății stomacului. Pe de o parte conține multe substanțe active, care formează o mucoasă groasă pe peretele stomacului, care protejează împotriva acidului din stomac. Aceste substanțe neutralizează și acidul din alimente, reducând astfel riscul de a dezvolta ulcer grastic. Pe de altă parte bananele conțin și enzime protelolitice care distrug bacteriile din stomac, astfel eliminând cauza majoră a ulcerului gastric.

6. Ajută la pierderea de greutate

Dacă căutați alimente care ajută la pierderea de greutate, bananele sunt alegerea perfectă. Are puține calorii și grăsimi, dar conține multe vitamine și fibre. Fibrele din banane absorb apa și încetinesc digestia, iar gustul dulce al bananei reduce pofta de dulce.

7. Ameliorează grețurile de dimineață

Dacă sunteți însărcinată și vă este rău de dimineață, consumați banane! Proprietățile calmante ale bananelor ajută la restabilirea zahărului din sânge, astfel luptând cu greața. Pentru femeile gravide este recomandat ca după trezire și după fiecare masă să consume o banană. Bananele îmbunătățesc și starea de spirit și contribuie la buna dezvoltarea a fătului.

8. Furnizează energie naturală

Vitaminele din banane, mineralele și carbohidrații alcătuiesc un amestec special care furnizează o mare cantitate de energie organismului. Bananele sunt una dintre puținele fructe care conțin atât glucide simple ca și complexe. Glucidele complexe asigură forță și rezistență în timp ce carbohidrații furnizează energie instantanee. Consumul a două banane, îți oferă energie pentru 90 de minute de antrenament.

9. Vindecă mușcăturile de țânțar

Mușcăturile de țânțar sunt uneori și dureroase, iar coaja de banane poate ameliora durerea. Frecați mușcătura cu interiorul coajei de banane timp de 5-10 minute. Acesta reduce de asemenea mâncărimea și umflătura.

10. Ameliorează anemia

Bananele sunt o sursă excelentă de fier pentru pacienții care suferă de anemie. Consumul regulat de banane, pe lângă alte alimente care conțin fier reduc considerabil simptomele de anemie: oboseala, durerile de cap, dificultățile de respirație și bătăile rapide ale inimii.

Similar Posts