De ce este bine să căscăm?

De ce este bine să căscăm?

author
1 minute, 51 seconds Read


Căscatul este contagios, şi de asemenea o mare enigmă printre specialişti. Încă nimeni nu a putut explica care este motivul apariţiei sau ce reprezintă acest fenomen.

De ce este bine să căscăm?
Ipoteze sunt multe, începând de la o alertă a plictiselii până la creşterea oxigenului din sânge.

Însă, din ultimele cercetări realizate de către doctorii de la Universitatea Princeton, s-a aflat că de fapt căscatul are beneficii extrem de importante pentru organismul nostru. Ultima ipoteză spune că acest fenomen ajută la reglarea temperaturii creierului, răcindu-l.

Un grup de cercetători de la Universitatea Albany din New York, ne comunică că au mai descoperit o întrebuinţare a căscatului, şi anume că îmbunătăţeşte capacitatea mentală de recepţie a informaţiilor.

Iată ce mai aduce bun căscatul: stimulează starea de alertă şi concentrarea, optimizează activitatea creierului şi metabolismul, îmbunătăţeşte funcţia cognitivă şi memoria, sporeşte conştiinţa şi introspecţia, reduce stresul şi relaxează corpul, îmbunătăţeşte controlul muscular voluntar, intensifică abilităţile atletice, reglează simţul timpului, creşte empatia şi conştiinţa socială şi nu în ultimul rând sporeşte plăcerea şi senzualitatea.

Căscatul este, de asemenea, bun în reducerea hipertensiunii şi a anxietăţii.

Căscatul patologic apare și în intoxicații. Poate apărea și în stări febrile, anemii, hemoragii, hipotensiune, stări de denutriție, insuficiență hepatică, în afecțiuni endocrinologice: hipotiroidism, insuficiență suprarenală, insuficiență hipofizară sau testiculară, insuficiență ovariană, climacteriu.

Deci, în cazul în care ai avut o zi grea la servici sau ai o perioadă mai stresată cască cât de des poţi. Înainte de un test important, o discuţie importantă, în timp ce te rogi, cascatul îţi intensifică experienţa spirituală.

Trebuie să recunosc, că atâta timp cât am scris acest articol chiar și eu am căscat de câteva ori.

Ai observat că de asemenea căscatul se transmite si de la oameni la animale? Sunt sigură că nu!

În continuare căscatul rămâne o enigmă, însă unele beneficii pe care căscatul le aduce organismului sunt cu siguranţă reale şi rapide.

Similar Posts