Cum sa iti pastrezi casa calda pe timpul iernii?

Cum sa iti pastrezi casa calda pe timpul iernii?

author
2 minutes, 29 seconds Read

La fel de repede cu cat ziua se transforma in noapte in sezonul rece, iarna se strecoara asupra noastra si ne trezim infasurati in paturi electrice si pulovere groase. Deci, ce poti face pentru a te pregati pentru scaderea temperaturii? Iata sfaturile noastre pentru a va mentine casa confortabila iarna, fara a va creste factura la energie.

  1. Investiti intr-o centrala termica

O centrala termica de buna calitate, asa cum sunt si cele de la blubox.ro reprezinta cea mai buna optiune pentru persoanele care isi doresc sa beneficieze de confort termic fara sa fie necesar sa investeasca masiv in facturi la energie. Alegeti centralele care pot produce caldura cu consum minim, asa cum sunt cele in condensatie si cu siguranta veti obtine cele mai bune rezultate. Aceste centrale nu sunt scumpe si merita cu siguranta investitia. De asemenea, pentru un plus de confort puteti investi in centrale speciale, care au functii pentru optimizarea consumului. In felul acesta va fi si mai usor sa obtineti caldura necesara casei si confortului propriu, fara sa va faceti griji cu privire la facturi, pentru ca puteti personaliza programele de incalzire pentru rezultate si mai bune. Caldura din casa este importanta si iarna aveti nevoie de confort pentru a va simti bine in propria locuinta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa investiti masiv.

  1. Folositi perdele grele la ferestre

Stiati ca pana la 40% din caldura care iese din casa la temperaturi mai scazute este pur si simplu din faptul ca nu va acoperiti ferestrele? Cele mai semnificative scurgeri de aer tind sa apara in jurul ferestrelor. Investind in draperii sau perdele grele, va puteti asigura ca ferestrele dvs. vor avea o izolare suplimentara, impiedicand caldura sa scape din casa.

  1. Modificati setarile ventilatorului de tavan

Multi oameni presupun ca ventilatoarele de tavan sunt doar pentru racire in lunile calde, dar pot fi prietenul tau cel mai bun si iarna. In timpul lunilor de vara, palele ventilatorului de tavan se rotesc in sens invers acelor de ceasornic pentru a va mentine mai rece.

Cu toate acestea, iarna, veti dori sa gasiti comutatorul invers al ventilatorului pentru a schimba lucrurile. Pe masura ce aerul cald generat de sistemul dvs. de incalzire se ridica in mod natural spre tavan, iar aerul rece se lasa in jos, ventilatorul dvs. de tavan va impinge aerul cald inapoi la un nivel confortabil. Pentru a localiza comutatorul invers, priviti ventilatorul de deasupra sau de sub lame sau verificati manualul de la producatorul ventilatorului.

  1. Sigilati fisurile si golurile

Fisurile nesigilate pot reprezenta aproximativ 15-25% din pierderile de caldura din casa dumneavoastra pe tot parcursul iernii. Acestea lasa aerul rece nedorit sa intre in casa, iar orice incercare de a incalzi spatiul va fi degeaba. Sigiland golurile din ferestrele si tocurile usilor dvs., veti tine la distanta curentul de aer rece si veti etansa caldura – facand casa  frumoasa si confortabila!

Luati in considerare investitia intr-un rulou de usa pentru a impiedica aerul rece sa patrunda pe sub usile de la casa.

Similar Posts