Sporturile de iarna, altfel vazute in tarile nordice

author
0 minutes, 51 seconds Read

In tarile nordice, spre deosebire de Romania de exemplu :), intalnim alte sporturi care in aceste zone sunt foarte populare.

Spre exemplu cursele cu reni. Renii sunt legati cu o singura sfoara care este tinuta de un schior, care este tarat cu o viteza de peste 60km/h. Distractiv, nu?

Daca te tenteaza, trebuie sa ajungi in Tromsø, Norvegia. Urmatoarea cursa este in februarie. Nu uita sa-mi trimiti ceva poze, sa ma faci invidios 🙂

Daca nu te-am convins cu aceasta cursa, pot sa-ti recomand altceva.

Festivalul Fur Rendezvous, cunoscut si sub numele de „Fur Rondy”, celebreaza inceputul primaverii in Alaska. Festivalul ocupa locul 1, conform National Geographic Traveler in topurile festivalelor de iarna.

“Fur Rondy”, sau “Renul care Fuge”, este o cursa care se aseamana foarte mult cu celebra cursa cu tauri din Pamplona, Spania, insa pe care doreste sa o parodieze. Oamenii alearga in fata a 12 reni dresati care sunt lasati liberi, costumati sau necostumati, imbracati sau dezbracati. Castigator este evident declarat cel care reuseste sa treaca primul linia de sosire!

Deci unde mergi?

Similar Posts