Cum să îți alegi cel mai potrivit aparat auditiv pentru nevoile tale

Cum să îți alegi cel mai potrivit aparat auditiv pentru nevoile tale

author
4 minutes, 46 seconds Read

Înainte de a începe să cauți un aparat auditiv, este important să ai o evaluare auditivă completă. Aceasta îți va arăta tipul și gradul pierderii auditive, ceea ce va fi important în alegerea aparatului auditiv potrivit pentru tine. În plus, este important să identifici nevoile tale auditive, astfel încât să poți selecta un aparat auditiv care să corespundă acestora.

Tipuri de pierderi auditive

Înainte de a începe să cauți un aparat auditiv, este important să înțelegi ce tipuri de pierderi auditive există. Acestea pot fi împărțite în două categorii:

 • Pierderi auditive conductive: acestea sunt cauzate de probleme cu urechea externă sau mijlocie, cum ar fi cerumenul blocat sau o infecție. Aparatele auditive nu sunt întotdeauna necesare pentru aceste tipuri de pierderi auditive.
 • Pierderi auditive neuro-senzoriale: acestea sunt cauzate de probleme cu urechea internă sau cu nervii auditivi. Aparatele auditive sunt cele mai eficiente pentru acest tip de pierdere auditivă.

Tipuri de aparate auditive.

Există mai multe tipuri de aparate auditive disponibile, dar cele mai comune sunt:

 • Aparate auditive retroauriculare (BTE): acestea sunt cele mai populare tipuri de aparate auditive și se așază în spatele urechii. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni și puteri.
 • Aparate auditive intracanale (ITC): acestea sunt mai mici și se așază în canalul auditiv. Sunt mai puțin vizibile, dar nu sunt la fel de puternice ca aparatele auditive BTE.
 • Aparate auditive complet în canal (CIC): acestea sunt cele mai mici aparate auditive disponibile și sunt așezate adânc în canalul auditiv. Acestea nu sunt la fel de puternice ca celelalte tipuri de aparate auditive și nu sunt recomandate pentru persoanele cu pierderi auditive severe sau profunde.

Cum să alegi cel mai potrivit aparat auditiv pentru tine

Dacă te confrunți cu o pierdere auditivă, este posibil să ai nevoie de un aparat auditiv pentru a-ți îmbunătăți auzul. Dar cum poți să alegi cel mai potrivit aparat auditiv pentru nevoile tale? În acest articol îți voi oferi câteva sfaturi care te vor ajuta în procesul de selectare a celui mai bun aparat auditiv pentru tine.

Identifică nevoile tale auditive .

Înainte de a începe să cauți un aparat auditiv, este important să identifici nevoile tale auditive. În ce situații ai dificultăți de auzit? În ce medii petreci mai mult timp? În ce frecvențe ai dificultăți? Este important să ai răspunsuri clare la aceste întrebări, astfel încât să poți selecta un aparat auditiv care să corespundă nevoilor tale.

Evaluare auditivă Înainte de a cumpăra un aparat auditiv, este important să ai o evaluare auditivă completă. Aceasta îți va arăta tipul și gradul pierderii auditive, ceea ce va fi important în alegerea aparatului auditiv potrivit pentru tine. Evaluarea auditivă poate fi realizată de un audiolog, care îți va oferi informații cu privire la tipul de aparat auditiv de care ai nevoie.

Tipuri de aparate auditive Există mai multe tipuri de aparate auditive disponibile, dar cele mai comune sunt:

 1. Aparate auditive retroauriculare (BTE) Acestea sunt cele mai populare tipuri de aparate auditive și se așază în spatele urechii. Sunt disponibile în diferite dimensiuni și puteri, astfel încât poți alege un aparat auditiv care să corespundă nevoilor tale auditive de la comenzi.ro.
 2. Aparate auditive intracanale (ITC) Acestea sunt mai mici și se așază în canalul auditiv. Sunt mai puțin vizibile decât aparatele auditive BTE, dar nu sunt la fel de puternice.
 3. Aparate auditive complet în canal (CIC) Acestea sunt cele mai mici aparate auditive disponibile și sunt așezate adânc în canalul auditiv. Sunt mai puțin vizibile decât celelalte tipuri de aparate auditive, dar nu sunt la fel de puternice și nu sunt recomandate pentru persoanele cu pierderi auditive severe sau profunde.

Funcții speciale.

Multe aparate auditive sunt dotate cu funcții speciale care să îți ofere o experiență auditivă mai bună. De exemplu, un sistem de reducere a zgomotului poate fi foarte util dacă petreci mult timp în medii zgomotoase. Funcția de conectare la dispozitivele mobile poate fi utilă pentru a putea asculta muzică sau prelua apeluri direct prin aparatul auditiv.

În final, alegerea unui aparat auditiv potrivit este o decizie importantă și trebuie să fie făcută cu atenție. Nu uita să iei în considerare următoarele aspecte:

 1. Prețul aparateleor auditive pot fi costisitoare, așadar este important să iei în considerare bugetul tău. Un aparat auditiv mai scump poate oferi mai multe funcții, dar nu înseamnă neapărat că este cel mai potrivit pentru tine. Discută cu audiologul tău pentru a găsi cea mai bună soluție în funcție de nevoile tale și bugetul disponibil.
 2. Garanția și service-ul .Asigură-te că aparatul auditiv pe care îl alegi vine cu o garanție bună și un service eficient. Acest lucru te va ajuta în cazul în care apar probleme cu aparatul auditiv și trebuie să fie reparat.
 3. Comoditatea .Alegerea unui aparat auditiv care să fie confortabil și ușor de folosit este importantă. Este posibil să trebuiască să porți aparatul auditiv timp îndelungat, așadar asigură-te că te simți confortabil cu el.
 4. Recomandări și recenzii .Înainte de a alege un aparat auditiv, este recomandat să cauți recomandări și recenzii de la alte persoane care au fost în aceeași situație ca tine. Acestea îți pot oferi informații utile cu privire la experiențele lor și la diferitele tipuri de aparate auditive disponibile.

Alegerea unui aparat auditiv poate fi un proces dificil, dar este important să iei în considerare nevoile tale auditive, tipul de pierdere auditivă și bugetul disponibil.

Similar Posts