Cum să creşti un lămâi din seminţe la tine acasă

Cum să creşti un lămâi din seminţe la tine acasă

author
1 minute, 43 seconds Read

Aurora Apr 20, 2016

349

Cui nu îi place o limonadă răcoritoare în zilele calde de vară? Lămâile sunt adevărate medicamente pentru răceală, gripă sau protecţia sistemului imunitar. Acum poţi să te bucuri de beneficiile acestui fruct cultivându-ţi propriul lămâi.

5841809
Citricele sunt greu de crescut datorită condiţiilor speciale de care au nevoie: lumină, temperatură, însă din fericire lămâiul nu este chiar atât de pretenţios.

Poate să fie plantat cu uşurinţă pe balcon într-un ghiveci sau în grădina casei şi vei putea să te bucuri de aroma inconfundabilă a lămâilor crescute de tine.

Ai putea desigur să cumperi un copăcel gata crescut pe care să îl îngrijeşti, dar mai este o metodă prin care poţi să îţi creşti un lămâi, folosind seminţe.

Tot ce trebuie să faci peste să cumperi nişte lămâi, de preferinţă bio.
Lămâile se taie, seminţele se scot cu grijă apoi se spală sub un strat de apă rece pentru a îndepărta pulpa care le înconjoară.

Se taie fiecare în jumătate şi se plasează în vasul cu pământ, peste care se adăugă un prosop de hârtie pentru a menţine umiditatea.

Când platele vor prinde rădăcini mai puternice pot fi mutate într-un vas mai mare sau în grădină.

Gastro, Sănătate

145 views

Aurora – Nov 08, 2016

Sfecla roşie este cunoscută încă din Antichitate pentru beneficiile sale asupra organismului și asupra stării noastre de sănătate, atât fizică, cât și psihică.…

Aurora – Nov 08, 2016

Biscuiţii de mai jos nu conţin zahăr şi sunt o variantă sănătoasă a unui desert uşor, sau pot să înlocuiască cu succes o…

Gadget, Home&Deco, Incredibil

259 views

Aurora – Nov 08, 2016

Chiuvetele de inox pot fi făcut să strălucească cu ajutorul unor ingrediente pe care orice gospodină le are în bucătărie. Pe lângă faptul…

Similar Posts