Cum să alegi camera de bord potrivită pentru mașina ta

Cum să alegi camera de bord potrivită pentru mașina ta

author
3 minutes, 25 seconds Read

Dacă intenționezi să cumperi o cameră de bord pentru mașina ta, ar trebui să iei în considerare o serie de caracteristici. Acesta nu poate fi înlocuit cu un smartphone. Aceste camere speciale oferă dovezi în caz de solicitări de asigurare și pot ajuta la identificarea infractorilor. Să vedem câteva aspecte importante înainte de a face achiziția. Continuă să citești pentru a afla mai multe.

Rezoluția video

Asigură-te că camera poate înregistra la o rezoluție de minim 720p, deoarece aceasta este rezoluția minimă necesară pentru a obține imagini și videoclipuri de calitate. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât mai bine. Cu o rezoluție mai mare, fotografiile vor fi clare, iar fețele, modelele și numerele de înmatriculare vor putea fi identificate mai ușor. Deși poți achiziționa camere de bord cu rezoluție de 2K, acestea necesită carduri de memorie cu o capacitate mare de stocare.

Capacitatea de stocare

Asigură-te că camera poate utiliza cel puțin un card de memorie de 64 GB. Vei avea nevoie de mai mult spațiu de stocare dacă camera poate înregistra la rezoluții ultra-ridicate. De exemplu, 60 de minute de înregistrare la rezoluție 720p pot ocupa 2 GB de spațiu de stocare, în timp ce 60 de minute de înregistrare la rezoluție 1080p pot ocupa până la 6 GB de spațiu.

Vizibilitate pe timp de noapte

Camera de bord dorită ar trebui să aibă și funcția de vizibilitate pe timp de noapte. Deoarece este posibil să circuli pe drumuri fără iluminat public, camera ta ar trebui să poată înregistra și în condiții de întuneric.

Pornire/oprire automată

Ideal ar fi să obții o cameră de bord care se pornește automat odată cu pornirea mașinii și se oprește odată cu oprirea motorului. Astfel, nu va trebui să pornești sau să oprești manual camera.

Dimensiunea camerei

Camera nu ar trebui să fie excesiv de mare, altfel ar putea obstrucționa vederea în timpul condusului. Prin urmare, este recomandat să alegi o unitate mai mică pentru a te asigura de siguranță.

Înregistrare ciclică

Deoarece cardul de memorie al camerei tale de bord are o capacitate limitată, aceasta va trece în modul de înregistrare ciclică. În acest mod, camera șterge cel mai vechi material video pentru a face loc înregistrărilor noi. Prin urmare, asigură-te că produsul pe care urmează să îl achiziționezi are funcția de înregistrare ciclică.

Senzor de impact

Camerele de bord au un sistem de detectare a accidentelor. Această funcție salvează înregistrări cu câteva minute înaintea impactului. De asemenea, unele unități sunt proiectate să se pornească instantaneu în momentul detectării unui impact. Prin urmare, îți recomandăm să iei în considerare această funcție atunci când achiziționezi o cameră pentru mașina ta.

GPS

Dacă camera ta de bord are funcția GPS, aceasta poate înregistra locația accidentului. În plus, această funcție poate înregistra viteza vehiculului tău.

Camera frontală și camera din spate

Pentru o acoperire completă, îți recomandăm să alegi o cameră care să înregistreze în față și în spate. Această cameră poate fi un sprijin excelent dacă cineva te amenință din spate.

Suport integrat

Deși majoritatea camerelor vin cu un fel de suport, nu toate au. Acestea pot fi așezate pe bordul mașinii. Așadar, în funcție de preferințele personale, poți alege cea mai potrivită opțiune.

Pe scurt, dacă urmezi pașii descriși în acest articol, îți va fi mult mai ușor să alegi cea mai bună cameră de bord pentru vehiculul tău. Asigură-te doar că faci cea mai bună alegere pe baza factorilor menționați în acest articol și, desigur, a bugetului tău.Pe emag.ro gasesti la cateva sute de lei sau daca vrei sa nu investesti foarte mult poti cumpara una la mana a doua de pe siteurile de anunturi gratuite precum acesta http://ivu.ro.

Similar Posts