Cum poți să-ți îmbunătățești vederea și cum poți scăpa de ochelari

Cum poți să-ți îmbunătățești vederea și cum poți scăpa de ochelari

author
1 minute, 57 seconds Read


Ochelarii pot fi istorie dacă ai grijă de vederea ta, dacă faci exerciţii zilnice, dacă îţi protejezi ochii şi dacă le oferi vitaminele necesare.

2801132

Vederea are de suferit atunci când nu ne folosim mușchii ochilor. Dacă purtăm mereu ochelari ochiul devine leneş și astfel, vederea va fi din ce în ce mai slabă.

Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti vederea încercă să faci aceste exerciţii:

Închide ochii pentru câteva minute, la fiecare 2-3 ore pentru a evita o presiune dură pe aceştia şi de asemenea, pentru a se umezi în mod corespunzător.

Fă în fiecare zi exerciţii pentru ochi urmărind imaginile de mai jos cu privirea.

Evită purtarea ochelarilor pe tot parcursul zilei.

Aplică o presiune ușoară pe globul ocular cu vârfurile degetelor mijlociu și arătător.

Uită-te înainte şi nu în jos în timp ce mergi afară

Consumă în mod regulat suc de morcovi cu câteva picături de ulei de măsline;

Curăţă-ţi ochii cu apă caldă;

Nu utiliza laptop-ul sau PC-ul cu cel puțin 2 ore înainte de somn;

6761351

Aplică metoda indiană Trataka de îmbunătăţire a vederii

Trataka este o formă de meditație în care trebuie să te concentrezi la un obiect mic aflat la o distanță moderată pentru întărirea vederii. Trataka este cunoscută şi sub numele de meditaţia celui de-al treilea ochi.

Această meditaţie se începe cu ochii închişi. În această perioadă trebuie să te concentrezi doar pe respiraţie şi să te relaxezi cât mai mult. Când eşti suficient de relaxat poţi deschide ochii şi poţi începe să priveşti flacăra lumânării în partea din mijloc, chiar deasupra vârfului fitilului. Încearcă să ţii ochii deschisi cât mai mult timp. Observă gândurile care apar în minte şi priveşte cum vin şi pleacă doar din starea de observator. Închide ochii, atunci când încep să te usture sau să lăcrimeze puternic. După aceea, găseşte în minte imaginea flăcării, stai cu ochii închişi, şi concentrează-te pe centrul energetic dintre sprâncene.

“Trataka vindecă orice boli de ochi, oboseala şi durerea, şi înlătură orice impurităţi.”, se arată în scrierile din Hatha Yoga Pradipika.   

Similar Posts