Cum a pierdut Ford Baker mai mult de 100 kilograme, recuperandu-și astfel viaţa

Cum a pierdut Ford Baker mai mult de 100 kilograme, recuperandu-și astfel viaţa

author
3 minutes, 20 seconds Read

Ford Baker în vârstă de 50 ani ne povesteşte modul în care a luat decizia de a slabi şi modalitatea prin care acesta a reuşit.

1594861

După liceu acesta a obţinut un loc de muncă sedentar, a mâncat numai mâncare fast-food şi niciodată nu făcea exerciţii. După 15 ani, la vârsta de 48 avea nu mai puţin de 340 kilograme.

Greutatea a început să pună presiune pe spatele lui şi îi ingreuna mersul. La nici măcar 50 ani acesta avea hipertensiune arterială, ficatul gras şi un nivel ridicat de colesterol. Lua atât de multe pastile pentru aceste afecţiuni încât corpul acestuia începea să simtă efectele negative.

La începutul anului 2012, a început să folosească bastoane pentru a se deplasa. După ce, în cele urmă a obosit să mai folosească bastoane pentru deplasare şi să ia multe medicamente, acesta s-a decis să slăbească. În fiecare zi a început să consume câte un suc proaspăt de fructe. A scos din alimentaţie lactatele, carnea de porc, carnea roşie, zaharurile și alimentele procesate. Mâncarea l-a ajutat să piardă din greutate şi în acelaşi timp bolile au început să se estompeze. După un timp vederea a început să fie mai bună datorită lipsei zahărului din organism.

Datorită unei pete maro pe care medicul a descoperit-o pe ochiul lui, acesta a hotărât să nu mai mănânce nici mâncare fast-food deoarece ar fi putut orbi.

Încurajat de pierderea în greutate a început încet încet să facă sport. A început să meargă în fiecare zi pe jos iniţial timp de 15 minute adăugând mai multe minute cu fiecare plimbare. A început să meargă cu bicicleta şi în acelaşi timp a convins şi alţi prieteni să meargă alături de el la plimbare.

Unii dintre ei călătoreau mult cu bicicleta şi aveau condiţie fizică foarte bună dar mergeau mai încet doar pentru al încuraja pe Ford.

După doar un an acesta a mers cu bicicleta 160 de kilometri, reuşind astfel să ajungă la 225 kilograme.

Dacă cineva i-ar fi cerut să înceapă o dietă cu siguranţă nu ar fi acceptat, dar a început să facă asta din bunăvointă, încet fără ca cineva să îl grăbească aşa cum a simţit el.

Secretul, spune el, este a avea credinţă şi a merge pe principiul „azi pot”. Nu este un lucru uşor, de cele mai multe ori îţi vine să renunţi dar nu trebui să laşi nici măcar o zi fără să faci un mic exerciţiu deoarece cu greu te vei redresa să continui ceea ce ai început. De asemenea a avut alături prieteni şi familie care l-au sprijinit şi încurajat.

Acesta împreună cu prietenul său Doug Walker au înființat o fundație numita „Azi pot” pentru a încuraja şi alți oameni să facă ceva .Pentru a promova, acesta s-a decis să facă anual o cursă numită „Astăzi pot”. Ea va începe chiar de anul acesta, în luna iulie.

Au trecut doi ani de la momentul în care acesta s-a hotărât să meargă 15 minute pe jos zilnic iar acum pentru a demonstrat că oricine poate, va merge cu bicicleta peste 3000 de kilometri de la Vancouver la Tijuana, Mexic.
Aceştia nu cer bani ci doar îşi doresc ca măcar câţiva oameni care aud acest mesaj să li se alăture la o mică plimbare. După care să-și găsească o bicicletă şi să se plimbe împreună poate chiar săptămânal.

Acesta nu exclude posibilitatea ca nimeni să nu se alăture fundaţiei pe care vrea să o construiască, dar cu toate astea nu renunţă şi vrea să convingă şi alţi oameni aflaţi în aceeaşi situaţie să facă un mic pas. „Viaţa este mult mai uşoară ulterior şi totul vine natural”, spune bărbatul.

Similar Posts