Tort marmură cu zmeură fără coacere

Ingrediente pentru stratul de brânză:

– 500 gr brânză de vacă

– 200 ml frişcă lichidă

– 100 gr zahăr (sau miere)

– coaja rasă şi sucul de la o lămâie

– 10 gr gelatină (sau 6 foi)

– 50 ml apă

Ingrediente pentru stratul de zmeură:

– 250 gr zmeură (poate să fie şi congelată)

– 5 gr gelatină (sau 3 foi)

– 50 ml apă

Tort marmură cu zmeură fără coacere

1. Pentru stratul de brânză, prima data punem gelatina cu apă la un foc mic până se dizolvă, apoi toate ingredientele le amestecăm într-un blender până se omogenizează bine.

2. Pentru stratul de zmeură, de asemenea, la foc mic, dizolvăm gelatina la foc mic, apoi o amestecăm cu zmeura (decongelată).

3. Turnăm crema de brânză într-o tavă cu perete detaşabil, apoi turnăm amestecul de zmeură şi cu ajutorul unei furculiţe amestecăm cele două creme, astfel o să obţinem „marmura”.

4. Pentru minimum 3 ore se pune la frigider, dar cel mai bine este dacă o lăsăm peste noapte la frigider.