Ingrediente pentru stratul de brânză:
– 500 gr brânză de vacă
– 200 ml frişcă lichidă
– 100 gr zahăr (sau miere)
– coaja rasă şi sucul de la o lămâie
– 10 gr gelatină (sau 6 foi)
– 50 ml apă
Ingrediente pentru stratul de zmeură:
– 250 gr zmeură (poate să fie şi congelată)
– 5 gr gelatină (sau 3 foi)
– 50 ml apă
1. Pentru stratul de brânză, prima data punem gelatina cu apă la un foc mic până se dizolvă, apoi toate ingredientele le amestecăm într-un blender până se omogenizează bine.
2. Pentru stratul de zmeură, de asemenea, la foc mic, dizolvăm gelatina la foc mic, apoi o amestecăm cu zmeura (decongelată).
3. Turnăm crema de brânză într-o tavă cu perete detaşabil, apoi turnăm amestecul de zmeură şi cu ajutorul unei furculiţe amestecăm cele două creme, astfel o să obţinem „marmura”.
4. Pentru minimum 3 ore se pune la frigider, dar cel mai bine este dacă o lăsăm peste noapte la frigider.