Cuburi de jeleu cu portocale

Este un desert foarte simplu, putem să-l pregătim foarte rapid, şi are un mare succes în rândul copiilor.

Cuburi de jeleu cu portocale

Ingrediente pentru o formă de 20×20 cm

Pentru stratul de vanilie:

–      2 plicuri de budincă de vanilie

–      700 ml lapte

–      3 linguri de zahă

Pentru stratul de portocale:

–      2 plicuri de budincă de vanilie

–      700 ml suc de portocale

–      1 lingură zahăr

1.   Amestecăm praful de budincă cu puţin lapte şi zahăr, adaugăm la restul de lapte şi îl punem la fiert, amestecând continuu până se îngroaşă.

2.   Turnăm budinca în formă şi aşteptăm până se răceşte.

3.   Preparăm în mod similar şi stratul de portocale, pe care îl turnăm peste budinca de vanilie şi îl aplatizăm.

4.   Se bagă în frigider timp de 2-3 ore până se răceşte, apoi feliem.

După gust se poate prepara cu diferite arome de budincă şi sucuri de fructe.