Cu ce se ocupă turiștii care fac drumeții pe munte. Distrug florile de colț

Cu ce se ocupă turiștii care fac drumeții pe munte. Distrug florile de colț

author
2 minutes, 0 seconds Read

Un grup de turiști care s-au decis în acest weekend să facă o drumeție pe munte, au hotărât să nu plece cu mâna goală de acolo, și să-și ia fiecare câte o amintire.

Cu ce se ocupă turiștii care fac drumeții pe munte. Distrug florile de colț

Aceștia au rupt mai multe flori de colț, în timp ce se plimbau pe Șaua Caraimanului. După cum se știe floarea de colț este o plantă deosebit de rară. Din acest motiv ea a fost declarată monument al naturii și este ocrotită prin lege încă din 1931.

Se pare că acești turiști fie nu au știut acest lucru, fie l-au ignorat cu bună știință.

Pozele care au devenit virale pe internet au fost realizate de către Bogdana Dobre, care se afla întâmplător împreună cu soțul ei în acel loc.

Mai întâi, cei doi soţi au văzut un bărbat care cobora de pe o stâncă cu un buchet de flori. S-au întâlnit cu el pe cărare şi, când au realizat că erau flori de colţ, s-au decis să îl întrebe dacă ştia ce are în mână. Bărbatul părea să ştie că tocmai culesese zeci de flori de colţ.

Cei doi au încercat să anunţe autorităţile. “Am sunat eu la Salvamont, mi-a dat mesaj de eroare. Soţul meu a sunat la Jandarmeria montană şi nu a răspuns nimeni. Apoi, nu am mai avut semnal”, a spus Bogdana, pentru Yahoo News România.

Conform Jandarmeriei montane au mai existat cazuri în care s-au întocmit procese verbale turiştilor care au coborât de pe munte cu flori de colţ.

“Nu au fost multe cazuri, aceste flori rare cresc doar într-o anumită zonă, destul de izolată şi greu accesibilă. Este regretabil ce s-a întâmplat. Îi rugăm şi pe alţi turişti care observă aceste abateri să contacteze Administraţia Parcului Naţional sau pe noi”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei Montane.

Yahoo News România a demarat o acțiune de identificare a persoanelor care apar în aceste fotografii, realizate de către Bogdana Dobre.
Încercăm și noi pe cât putem să le dăm o mână de ajutor. Dacă vrei să ajuți și tu, distribuie acest articol, poate unul dintre prietenii tăi, le va identifica pe cele două turiste din fotografie!

Sursa: Yahoo News

Similar Posts