Cluj-Napoca va găzdui Campinatul European de Gimnastică din 2017!

Cluj-Napoca va găzdui Campinatul European de Gimnastică din 2017!

author
2 minutes, 37 seconds Read

Uniunea Europeană de Gimnastică, alături de Federația Română de Gimnastică, anunță în mod oficial că ediția din anul 2017 a Campionatelor Europene de Gimnastică se vor desfășura în Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca, în perioada 19-24 aprilie.
Cluj-Napoca va găzdui Campinatul European de Gimnastică din 2017!

Potrivit unui comunicat al FR Gimnastică, de joi, candidatura României pentru organizarea CE din 2017 a fost depusă în 11 decembrie 2013, iar în ianuarie 2015 Comitetul Executiv al UEG a decis ca ţara noastră să fie gazda competiţiei.

La data de 11.12.2013 Federația Română de Gimnastică, alături de S.C. OMV Petrom S.A., Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Generală a Municipiului București și Fundația ”Casa Campionilor” au avut inițiativa de a face demersurile necesare pentru obținerea organizării în România a celei de-a 7-a ediții a Campionatelor Europene de Gimnastică individuale seniori, masculin și feminin, în luna aprilie 2017.

În ședința sa din data de 23 ianuarie 2015 Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică a încredințat federației noastre organizarea acestei ediții a Campionatelor Europene, în municipiul București, în viitoarea Sală Multifuncțională din cadrul Complexului Sportiv Național ”Lia Manoliu”.

Din păcate, din motive bine cunoscute opiniei publice, începerea construcției acestui important obiectiv sportiv/cultural al Municipiului București a întârziat nepermis de mult față de estimările factorilor interesați în folosirea acestei săli, ducând în cele din urmă la stabilirea unei a doua alternative pentru organizarea evenimentului din 2017, respectiv Sala
Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cu ocazia vizitei efectuate la București în luna septembrie anul curent de către Președintele Uniunii Europene de Gimnastică, Domnul Georges Guelzec, în cadrul discuțiilor avute cu Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Tineretului și Sportului, s-a stabilit ca, în luna decembrie a acestui an, un răspuns ferm să fie comunicat, cu privire la locul unde se vor desfășura aceste
Campionate Europene, din considerente firești, legate de organizarea efectivă a acestui important eveniment din calendarul Uniunii Europene de Gimnastică.

În considerarea celor expuse mai sus și față de răspunsul Primăriei Generale a Municipiului București privind stadiul demarării construcției Sălii Multifuncționale București, din data de 11 decembrie 2015, Uniunea Europeană de Gimnastică, alături de Federația Română de Gimnastică,
anunță în mod oficial că ediția din anul 2017 a Campionatelor Europene de Gimnastică se va desfășura în Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca, în perioada 19-24 aprilie.

În mesajul său, adresat Federației Române de Gimnastică cu prilejul luării acestei hotărâri, Președintele Uniunii Europene de Gimnastică, Domnul Georges Guelzec, a declarat că ”Uniunea Europeană de Gimnastică este pe deplin conștientă de faptul că situația creată nu este imputabilă Federației Române de Gimnastică. Suntem pe deplin convinși și încrezători că prietenii noștri români vor face tot ceea ce le stă în putință pentru a organiza acest
eveniment la înălțimea așteptărilor gimnaștilor, a partenerilor noștri și la nivelul tehnic cerut de un asemenea eveniment”.

Sursa: Federația Română de Gimnastică

Similar Posts