Cinci sucuri naturale care te vor ajuta să scapi de răceli, tuse, dureri de stomac şi astenia de toamnă

author
2 minutes, 48 seconds Read

Legumele sunt aliatul nostru de nădejde şi în această toamnă în lupta cu anumite afecţiuni, aşa că decât să luaţi medicamente care ar putea fi nocive cel mai bine ar fi să vă preparaţi delicioasele sucuri de legume pe care vi le propunem mai jos.

Photo credit: Caitlinator via Foter.com / CC BY

1. Suc de sfeclă

Dacă ai hipertensiune, creează-ți un obicei din a bea suc de sfeclă zilnic. Sucul de sfeclă dilată vasele de sânge şi scade tensiunea arterială. Bea în 2-3 reprize un pahar de suc de sfeclă în care ai pus și suc de morcovi.

Sucul e indicat și în anemie feriprivă. Pentru tratamentul anemiei bea câte o jumătate de pahar de suc, de două ori pe zi, unul după micul dejun şi unul după cină. Cura se urmează 3 luni.

2. Suc de ridiche neagră

Tusea persistentă, bronșita, răceala sau gripa pot fi tratate cu suc de ridiche neagră, datorită plusului de vitamina C şi de calciu. Cureți o ridiche, o dai prin răzătoare, iar după 2-3 ore, storci ridichea, pentru a obţine sucul.

Contra tusei, ia câte 3 lingurițe de 3 ori de suc pe zi, după masă. Remediul este indicat și astmaticilor, care pot lua 1-2 lingurițe de suc de ridiche și miere, de 3-4 ori pe zi.

3. Suc de cartofi

Folosit pentru cicatrizarea mucoasei stomacale și în caz de ulcer gastroduodenal, sucul de cartofi este un leac foarte bun. Îți aduce și un plus de magneziu şi de calciu. Pentru efect maxim trebuie băut crud, dar dacă nu suporți, îl poți prepara în amestec cu suc de morcovi.

Timp de 30 de zile la rând, ia o jumătate de pahar de suc, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca.

4. Suc de ceapă

Una dintre cele mai răspândite afecţiuni, ateroscleroza, manifestată prin îngroşarea pereţilor arterelor, poate fi combătută cu ajutorul sucului de ceapă.

Sucul de ceapă mai poate fi folosit pentru tratarea durerilor de dinți, a sinuzitei, gripei. Când ai un dinte sau o măsea care te doare, aplică pe ea un tampon cu vată îmbibată în suc de ceapă. Dacă tusea nu te lasă, bea sucul de la o ceapă pe parcursul unei zile. Poți, fie să folosești un storcător pentru a obține sucul, fie să razi ceapă, s-o lași câteva ore, apoi s-o storci.

Totodată, sucul de ceapă te ajută să previi exfolierea unghiilor și să-ți estompezi pistruii. Contra pistruilor, masezi pielea cu suc proaspăt de ceapă, iar pentru unghii, folosești aplicat, sucul de 2 ori pe zi, o săptămână.

În vederea combaterii arteriosclerozei (îngroșarea pereților arterelor), înaintea sau în timpul unei mese principale, ia câte 50 ml de suc de ceapă cu miere în fiecare zi, timp de trei-patru luni.

5. Suc de roşii

Acest suc are proprietatea de a micşora vâscozitatea sângelui, prin urmare reduce riscul afecţiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemică sau insuficienţa cardiac. Pentru aceasta trebuie să bei o cană de suc de roșii în 3 reprize. Acest lucru te va feri de riscul apariției unor boli de inimă cum sunt insuficiența cardiacă sau cardiopatia ischemică.

Similar Posts