Ce spun picioarele tale despre tine. Nu te-ai fi gândit la asta niciodată!

La fel cum prin analiza mâinilor poţi să aflii lucruri noi despre tine sau despre destinul tău şi prin analizarea picioarelor poţi afla informaţii despre eventuale boli de care suferi sau chiar despre personalitatea ta. Ce spun picioarele tale despre tine. Nu te-ai fi gândit la asta niciodată!

Photo credit: Rachel D via Foter.com / CC BY-NC-SA

Jane Sheehan, autoarea cărţii “Hai să ne citim picioarele” dezvăluie câteva dintre aceste semne care ar putea să ne ofere informaţii interesante despre noi.

Scriitoarea susţine că din analiza degetele picioarelor se pot spune multe despre o persoană.

Astfel dacă degetul mare, este mult mai mare decât celelalte degete aceasta denotă că eşti o persoană inteligentă, cu o gândire creativă, care găseşte întotdeauna soluţii ingenioase pentru a rezolva problemele.

Pentru tine orice problemă are un răspuns şi poţi vedea lucrurile din unghiuri diferite. Reversul medaliei este că sunt situaţii în care poţi avea probleme cu concentrarea şi câteodată ai probleme să îţi duci proiectele la bun sfârşit.

Dacă degetul mare este mai mic acest lucru arată că eşti foarte bun la multi-tasking, eşti eficient şi îţi foloseşti şarmul pentru a convinge oamenii de ideile tale.

Degetul al doilea arată ce îţi ce îţi doreşti în viaţă. Dacă reuşeşti să atingi acel lucru, atunci degetul va atinge podeaua. Dacă însă nu atinge podeaua sau dacă este o distanţă între acesta şi al treilea deget, acest lucru indică faptul că încerci să te separi de sentimentele tale.

Totodată, dacă ai al doilea deget mai lung, acest lucru indică calităţi de lider.

Dacă degetul al doilea este mai mare decât restul: eşti dependent, conservativ şi îţi ţii sentimentele sub control. Te descurci bine în domenii precum medicina sau ştiinţe. Dacă însă al doilea deget este mai mi, înseamnă că pui mai mult preţ pe armonie şi nu încerci să îţi impui părerea.

Dacă ai degetul al treilea mai mare aceasta înseamnă că eşti mai încăpăţânat, imprevizibil şi temperamental. Chinezii asociază energia, puterea, voinţa cu al treilea deget.
Dacă este mai mare înseamnă că ai multă energie şi eşti plin de resurse mai ales în cadrul muncii tale. De altfel cu cât este mai mare acest deget cu atât vei reuşi mai bine în cariera ta. Există însă riscul să te laşi atras prea mult de muncă şi să uiţi de dragoste, familie şi de distracţie.

Dacă degetul al treilea este mic, înseamnă că eşti genul care se bucura de plăcerile vieţii. Îţi place să te relaxezi şi nu te agiţi pentru nimic. Alţii te pot acuza că eşti leneş însă tu eşti genul care le vei spune că viaţa este scurtă ca să nu te bucuri de ea.

Al patrulea deget este legat de relaţiile amoroase. Dacă al patrulea deget este drept şi lung înseamnă că familia joacă un rol crucial în viaţa ta. Eşti un foarte bun ascultător, ai un suflet mare şi te afectează foarte mult lipsa de armonie din familie. Îţi este foarte greu să nu te amesteci sentimental în treburile altora. Chinezii ar spune că eşti un suflet blând uşor de rănit.

Un deget scurt înseamnă că familia şi relaţiile sunt mai puţin importante pentru tine.

Dacă degetul mic este foarte mic acest lucru indică o natură copilăroasă jucăuşă şi distractivă, care nu îşi asumă prea multă responsabilitate. Eşti genul de om care se plictiseşte repede şi care caută mereu să se distreze.

Şi dacă îţi poţi mişca separat degetul mic faţă de celelalte degete, înseamnă că eşti impulsiv, aventuros, şarmant şi ţi place să flirtezi. Dacă nu îţi poţi mişca degetul separat atunci eşti un om căruia îi place rutină şi loialitatea.

Autoarea mai spune că oamenii depresivi au tendinţa de a-şi lăsa toată greutatea pe vârfurile picioarelor când merg, astfel că aceşti oameni vor avea anumite pete negre pe buricele degetelor de la picioare.

Labele picioarelor care au o culoare mai palidă faţă de pielea de deasupra gleznelor indică o proastă circulaţie a sângelui şi epuizare, în vreme ce apariţia unei bătături pe partea de jos a degetului mic indică faptul că cineva duce în cârcă prea multă responsabilitate.