Ce varsta este potrivita pentru a incepe cursurile de la ilsc.ro si de ce?

author
4 minutes, 53 seconds Read

Multi parinti aleg sa ofere copiilor lor educatie lingvistica prin inscrierea acestora la cursurile de limbi straine. ILSC.ro, un centru de limbi straine din Bucuresti, ofera cursuri de engleza si germana pentru copiii de diferite varste si niveluri de abilitati. Pentru parinti, decizia privind momentul potrivit pentru a incepe astfel de cursuri poate fi dificila. Unii parinti prefera sa astepte pana cand copilul lor incepe sa vorbeasca sau sa mearga la scoala, in timp ce altii doresc sa inceapa cat mai devreme posibil. Specialistii in limbi straine sustin ca varsta potrivita pentru a incepe cursurile de limbi straine nu este limitata, cu toate acestea, metoda de abordare variaza in functie de situatie.

Abilitatile copiilor nu trebuie subestimate

Copiii mici au multe abilitati de auz si o putere de imitatie foarte puternica, ceea ce ii face sa fie receptivi la invatarea limbilor straine. Stimularea prin jocuri, instrumente muzicale, imagini si sunete, dar si prin carti este foarte importanta pentru a atrage atentia copiilor si pentru a-i ajuta sa invete o limba straina intr-un mod placut si distractiv.

Daca ambii parinti vorbesc aceeasi limba straina, este de preferat sa astepte pana cand copilul are aproximativ 1 an si jumatate sau 2 ani, deoarece invatarea limbii va fi mai naturala pentru copil. In cazul in care parintii vorbesc limbi diferite, este recomandat sa se vorbeasca ambii dinainte de nasterea copilului. In cazul in care parintii si-au schimbat tara de resedinta, pot fi organizate exercitii sau lectii pentru a ajuta copiii sa invete limba tarii gazda fara a uita limba lor materna.

Decizia depinde de fiecare situatie in parte si trebuie luata in considerare cu atentie de catre parinti. Cursurile de la ilsc.ro pot fi o alegere buna pentru copiii interesati sa invete engleza sau germana, deoarece acestea sunt structurate pe niveluri si pe grupe de varsta, astfel incat fiecare sa aiba un modul personalizat adaptat abilitatilor sale. Putem descoperi mai multe despre cursuri engleza copii ILSC chiar pe site-ul centrului de limbi straine.

Modalitati prietenoase pentru cei mici de a invata o limba straina

Copiii mici au un set complex de abilitati innascute care ii ajuta sa invete si sa comunice eficient, inclusiv o capacitate puternica de auz si de imitatie. Acesti copii sunt, de asemenea, foarte receptivi la noi limbaje si se pot bucura de procesul de invatare, mai ales daca sunt incurajati si stimulati corect. Astfel, exista mai multe modalitati prin care parintii si educatoarele pot ajuta copiii sa invete o limba straina.

Jocurile sunt o modalitate excelenta de a ajuta copiii sa invete o limba straina, deoarece jucandu-se, acestia pot imbina distractia cu invatarea, facand procesul mult mai interesant si mai captivant. De exemplu, jocurile cu instrumente muzicale sau jocurile in grup cu copii de varsta lor pot fi modalitati eficiente de a invata noi cuvinte si de a-si imbunatati pronuntia. In plus, participarea la un curs de limbi straine, cum ar fi cel oferit de ILSC, poate fi foarte utila, deoarece este adaptata nevoilor copiilor si ofera o varietate de activitati distractive si interactive.

O alta modalitate eficienta de a ajuta copiii sa invete o limba straina este prin intermediul ajutoarelor audiovizuale, cum ar fi filmele si desenele animate. Acestea sunt ideale pentru a ajuta copiii sa se obisnuiasca cu sunetele si accentul limbii respective, precum si pentru a invata noi cuvinte si expresii. In plus, aceste materiale sunt adesea disponibile la o varietate de limbi, ceea ce le permite copiilor sa exerseze si sa invete diferite limbi straine.

Cartile pentru copii sunt o alta resursa excelenta pentru a ajuta copiii sa invete o limba straina, deoarece acestea ofera o modalitate interactiva si distractiva de a invata si de a practica cuvinte si expresii noi. In plus, lectura cartilor poate imbunatati abilitatile de citire si intelegere a copiilor, precum si abilitatile de conversatie si de scriere. Parintii pot folosi cartile pentru copii pentru a-i ajuta pe copii sa invete noi cuvinte si expresii, precum si pentru a-si dezvolta capacitatea de a intelege si a comunica in limba respectiva.

Avantajele de a invata o limba straina la o varsta frageda

Este important de retinut ca, in timp ce invata o limba straina, copiii sunt capabili sa faca distinctie intre diferitele limbi pe care le cunosc si le invata, fara a le amesteca sau confunda. Copiii stiu sa diferentieze intre limbile pe care le invata, deoarece fiecare limba are propriile particularitati si caracteristici unice, inclusiv sunete si accentul specific. In plus, invatarea unei limbi straine poate imbunatati abilitatile cognitive si de gandire critica ale copiilor, precum si abilitatile de comunicare si de interactiune sociala, fiind, prin urmare o experienta valoroasa si benefica pentru dezvoltarea lor generala.

Pe langa aceste modalitati de a invata o limba straina, este important ca parintii si educatoarele sa ofere sustinere si incurajare continua copiilor lor. Acest lucru poate include oferirea de feedback pozitiv si constructiv, incurajarea copiilor sa-si exprime gandurile si sentimentele in limba respectiva si crearea unui mediu favorabil pentru invatare si practica.

Expunerea la limbi straine in viata de zi cu zi poate fi, de asemenea, utila pentru a ajuta copiii sa invete si sa-si dezvolte abilitatile lingvistice. Acest lucru poate include ascultarea de muzica in limbi straine, vizionarea de filme sau seriale in limbi straine si interactiunea cu alte persoane care vorbesc acea limba.

Invatarea unei limbi straine poate fi o experienta valoroasa si benefica pentru dezvoltarea generala a copiilor mici. Prin utilizarea unor modalitati variate, cum ar fi jocurile, ajutoarele audiovizuale si cartile pentru copii, parintii si educatoarele pot ajuta copiii sa invete si sa-si dezvolte abilitatile lingvistice, precum si abilitatile cognitive si de comunicare. Prin crearea unui mediu favorabil pentru invatare si practica, precum si prin oferirea de sustinere si incurajare continua, copiii pot fi stimulati sa invete si sa-si dezvolte potentialul lingvistic, fiind pregatiti pentru viitoarele lor experiente de comunicare si interactiune cu alte culturi si limbi.

Similar Posts