Ce pedeapsă au primit sportivii nord coreeni care nu au cucerit medalii la Jocurile Olimpice

Ce pedeapsă au primit sportivii nord coreeni care nu au cucerit medalii la Jocurile Olimpice

author
2 minutes, 24 seconds Read

Regimul lui Kim Jong este unul din cele mai aspre din lume, liderul comunist fiind contestat de numeroase organizaţii de apărare a drepturilor omului pentru măsurile pe care le ia în privinţa populaţiei.
Ce pedeapsă au primit sportivii nord coreeni care nu au cucerit medalii la Jocurile Olimpice
Deşi majoritatea oamenilor trăiesc în sărăcie cruntă, viaţa acestuia nu diferă cu nimic de cea a unui star de la Hollywood.

Pe lângă avioane private, Kim Jong-un mai deţine yacht-uri, jet sky-uri, precum şi numeroase vile folosite pentru a-şi găzdui oaspeţii.

Baschetbalistul american Dennis Rodman, care a fost găzduit de Kim Jong-un în 2013, a relatat presei că viaţa dictatorului e “ca o petrecere de şapte stele, cu cocktail-uri, jet sky-uri şi insule private”.

De altfel în ultimii ani acesta a decis să investească sume colosale în instrumente muzicale, cosmetice, genţi de lux, produse din piele, ceasuri şi maşini fabricate în Japonia, arată un raport.

Kim Jong este un dictator egocentric şi crud, care nu s-a sfiit să ia măsuri extreme împotriva celor care îi contestau modelul de conducere. Iată însă că această politică a lui se răsfrânge şi asupra sportivilor care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio.

Înainte de a pleca la competiţia sportivă el le-a trasat sarcina să se întoarcă cu cel puţin 5 medalii de aur şi 12 din argint şi bronz. Delegaţia s-a întors acasă cu doar 7 medalii, dintre care numai două de aur ceea ce a atras furia dictatorului nord coreean.

Sportivii care l-au dezamăgit pe Kim Jong vor fi mutaţi în locuinţe mai sărăcăcioase, vor avea raţiile de mâncare reduse şi vor fi trimişi să muncească în mine de cărbuni. În schimb, medaliaţii vor fi răsfăţaţi cu apartamente noi, maşini şi alte cadouri.

Aceste măsuri au un precedent pentru că şi în 2010, fotbaliştii nord-coreeni din Naţională au fost pedepsiţi, după înfrângerea cu 7-0 în fata Portugaliei la Campionatul Mondial, fiind trimişi la reeducare sau să muncească în mină. Abia după un an li s-a permis să revină.

De numele dictatorului mai este legat un alt scandal, acela al lucrătorilor de pe şantierele Pyongyang cărora li se dau metamfetamină în încercarea disperată de a construi cât mai repede un zgârie nori de 70 de etaje şi peste 60 de blocuri de locuinţe, proiect prin care tara comunistă vrea să îşi arata prosperitatea.

ONG-urile care apără drepturile omului condamnă vehement aceste practici: “Va fi foarte dificil să probăm aceste acuzaţii, dar dacă se dovedesc a fi adevărate le vom condamna. Adevărata problemă aici este sclavia, iar întrebarea noastră este dacă tot vor să termine aşa repede, de ce nu îşi plătesc lucrătorii în loc să îi drogheze.”

Similar Posts