Ce efecte nebănuite poate să aibă consumul unui pahar de vin pe zi

author
1 minute, 43 seconds Read

Francezii obişnuiesc să consume câte un pahar de vin la fiecare masă şi pe bună dreptate.

Vinul are proprietăţi neobişnuite şi băut câte un pahar pe zi poate să fie chiar util.
Iată de ce:

Un pahar de vin băut zilnic vă poate ajuta în lupta cu kilogramele
Totul se datorează resveratorului conţinut de vin, o substanţă care accelerează metabolismul. Conform unui studiu publicat în Journal of Psihology un pahar de vin băut echivalează cu o oră la sala de sport.

Împrospătează respiraţia Un pahar de vin servit la prânz sau la cină ajută la împrospătarea respiraţiei deoarece vinul conţine flavan-3-ol, o substanţă care distruge bacteriile din gură.


Ajută în cazul în care suferiţi de alergii

Vinul alb este cel care vă ajută în astfel de cazuri. Renumitul sommelier Laura Foster a demonstrat că vinul alb este cel care face ca alergia să treacă mai uşor.

Scade nivelul colesterolului
Vinul este bogat în antioxidanţi, fapt care ajută la prevenirea bolilor cardiace. Consumul unui pahar de vin scade pericolul de a suferi un atac de cord, însă numai cu condiţia ca vinul să fie consumat moderat.

Este bun pentru inimă
Cercetările au demonstrat că vinul poate mări concentraţia colesterolului bun cu 5-15%.

Ajută memoria
Consumul moderat de vin ajută memoria. Conform unui studio efectuat la Universitatea din Arizona asupra femeilor de peste 70 de ani care obişnuiau să consume câte puţin vin în alimentaţie comparativ cu femeile care nu foloseau deloc, s-a demonstrat că primele treceau testele mult mai uşor decât cele din a doua categorie.

Întăreşte sistemul imunitar
Oamenii care consumă vin sunt expuşi cu 11 % mai puţin riscului de a suferi de o boală infecţioasă.

Întăreşte sistemul imunitar
Femeile care consumă vin moderat au o densitate a sistemului osos mai mare decât cei care îl evită. Alcoolul creşte nivelul de estrogen hormon feminin care încetineşte degradarea oaselor.

Similar Posts