Cascada Clocota, cascada care nu îngheaţă niciodată

Cascada Clocota, cascada care nu îngheaţă niciodată

author
1 minute, 30 seconds Read

Una din frumuseţile din ţara noastră este Cascada Clocota din județul Hunedoara un loc care vă va cuceri încă de la prima întâlnire.

Cascada Clocota, cascada care nu îngheaţă niciodată

Cascada se află la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Deva, în stațiunea Geoagiu Băi, loc care îți dă impresia că te afli la munte.

Acesta este locul ideal unde, fugind de agitaţia şi stresul oraşului, veți putea descoperi combinația perfectă între puterile tămăduitoare ale apelor termale, aerul curat și liniștea necesară pentru refacerea puterilor și limpezirea gândurilor.

Peisajul este unul de poveste, căderea de apă fiind una dintre cele mai spectaculoase din România.

Cascada Clocota are o căderea de apă de peste 40 de metri înălțime și o lățime de 22 metri, iar datorită celor 16 izvoare termominerale din zonă, a căror apă este colectată de cascadă, Clocota nu îngheață niciodată.

Acest lucru face ca aici să se găsească plante specifice apelor termale și animale din specia salamandrelor care nu se găsesc în alte părți.

Cascada Clocota are un aspect aparte și datorită unor falduri verticale care s-au creat pe întreaga înălțime a căderii de apă și care sunt acoperite de mușchi și plante atârnătoare.

Aceste falduri sunt formate din rădăcinile unor copaci căzuți, spălate de ape, care s-au amestecat cu depunerile de tufuri calcaroase.

Geoagiu-Băi este o staţiune balneoclimaterică din județul Hunedoara, aflată la altitudinea de 350 metri, la confluenţa râului Geoagiu cu Mureşul, fiind transformată în staţiune turistică de interes naţional în anul 2008.

În anul 2010 stațiunea Geoagiu-Băi a primit, la Bruxelles, titlul de “Destinație turistică de excelență a României”, în cadrul Galei Premiilor EDEN.

Similar Posts