Ce poti face atunci cand piezi zborul de legatura?

Ce poti face atunci cand piezi zborul de legatura?

author
2 minutes, 30 seconds Read

Sunt tot mai multi pasageri care se confrunta cu pierderea conexiunii in momentul in care trebuie sa ajunga la destinatie trecand prim mai multe avioane. Nu ar trebui sa lasi pierderea legaturii sa iti strice calatoria. Desi, de cele mai multe ori este frustrant si te vei simti nedreptatit, in realitate poti obtine o compensatie pentru o astfel de situatie de la compania aeriana, deci daca tot astepti, macar vei fi remunerat pentru asta.

In anul 2004, Parlamentul European si CE au adoptat Regulamentul 261 care stabileste norme comune in ceea ce priveste compensarea si asistenta pasagerilor aerienei. Acesti pasageri care pierd un zbor de legatura pot sa solicite intre 125 si 600 de euro despagubiri in functie de distanta pe care calatoresc si de intarzierile pe care le au din cauza companiei de zbor.

Pentru a obtine o compensatie zbor in momentul in care pierzi zborul de legatura, toate zborurile trebuie sa fie inregistrate pe acelasi bilet si sa aiba un singur numar de rezervare. Spre exemplu, in cazul in care ai cumparat separat bilete – unul pentru ruta New York Londra si altul pentru Londra Paris, dar pierzi zborul de legatura, nu vei primi nicio compensatie.

In cazul in care cumperi un singur bilet care sa aiba toate zborurile pe el, poti avea dreptul la compensatie in cazul in care pierzi zborul de legatura.

Sunt mai multi factori care influenteaza compensatia si acordarea acesteia si in anumite situatii nu vei primi nimic de la compania de zbor. In cazul in care zborul este anulat sau amanat din cauza unui atac terorist sau din cauza cenusei vulcanice, compania de zbor nu este vinovata si nu trebuie sa plateasca.

Ce zboruri sunt incluse?

Conform regulamentului deja mentionat sunt stabilite mai multe norme valabile pe tot teritoriul aerian al UE, dar si in Islanda, Norvegia, Elvetia si regiunile periferice asa cum sunt Guyana Franceza, Insula Reunion si alte astfel de zone pe care le vei gasi in textul regulamentului.

Toate zborurile care pleaca din UE si sunt incluse in Regulament, indiferent daca zborul se va desfasura pe teritoriul UE sau international, sunt incluse in regulament. Zborurile care ajung in UE sunt incluse in functie de operatorul de zbor si de sediul acestuia.

Calatoriile din UE in UE sunt toate supuse regulamentului chiar si atunci cand compania de zbor este din afara UE. Calatoriile din UE in afara UE sunt toate in domeniul aplicarii regulamentului indiferent de compania de zbor. Calatoriile din afara UE in UE sunt in cadrul regulamentului in cazul in care compania de zbor este europeana si nu se supun regulamentului in cazul in care compania este din afara UE. Calatoriile din afara UE in afara UE nu sunt supuse regulamentului si nu se inscriu pentru compensatii de zbor.

In cazul in care te confrunti cu probleme, cel mai bine este sa apelezi la o companie care sa iti ofere ajutor pentru a obtine despagubirile astfel incat sa eviti toate surprizele neplacute in acest sens si sa obtii compensatia atunci cand esti eligibil la ea.

Similar Posts