Vă pot spune, doar atât că sunt absolut delicioși… urmează să vă convingeți și voi
Ingrediente:
– 500 gr biscuiți în formă pătrată
– 3 plicuri de budincă de vanilie (120 gr)
– 200 gr zahăr (dar putem să folosim și miere)
– 8-10 linguri de apă
– 800 ml apă
– 1,25 kg mere
1. Curățăm merele, jumătate din cantitate le răzuim pe răzătoarea mare și jumătate le taiem cubulețe. Le punem într-o cratiță cu 500 ml apă împreuna cu zahărul. Le fierbem 8-10 minute până se înmoaie. Putem să folosim și miere, pe care o adaugăm după gust, la merele deja fierte.
2. Între timp amestecăm cele 3 plicuri de budincă cu 300 ml de apă, apoi cu merele fierte și mai fierbem timp de 2-3 minute, până se îngroașă.
3. Într-o tavă cu dimensiunea de 28-40 cm punem un rând de biscuiți peste care turnăm compoziția de mere. Imediat deasupra punem un rând de biscuiți și lăsăm la rece până preparăm glazura.
Ingrediente pentru glazură:
– 150 gr ciocolată neagră
– 50 gr unt/ sau putem folosi și smântână dulce
Topim ciocolata cu unt și turnăm peste biscuiți. Înainte de servire o punem în frigider aproximativ o oră.