Aceste alimente şi băuturi ar trebui evitate în timp ce alăptezi. Iată care este motivul

Aceste alimente şi băuturi ar trebui evitate în timp ce alăptezi. Iată care este motivul

author
3 minutes, 48 seconds Read

Când alăptează, tot ceea ce consumă mama are efect și asupra copilului. Pe de o parte acest lucru este benefic pentru sugar deoarece ingerează toate substanţele nutritive şi vitaminele de care are nevoie, dar pe de altă parte copilul poate să ingereze şi substanţe care să îi fie dăunătoare.

Aceste alimente şi băuturi ar trebui evitate în timp ce alăptezi. Iată care este motivul

Iată mai jos o listă de substanţe care pot să fie dăunătoare copilului, dacă sunt consumate de către mama în timpul alăptării.

Grâul
Dacă observați că micuțul dumneavoastră este foarte agitat sau are scaune cu sânge după ce mâncaţi covrigi, pâine, paste și alte produse de grâu, acest lucru înseamnă că ar putea avea o alergie la gluten. Încercați să nu consumaţi grâu deloc sau consumaţi produse fără gluten câteva zile pentru a putea observa diferenţa.

Ouăle
Nou născuţii pot să dezvolte alergii la ouă, însă cum acestea se regăsesc într-o multitudine de produse este destul de greu să îţi dai seama de acest aspect.

Ciocolata
Cele mai multe mame care alăptează ştiu că trebuie să evite ciocolata. Pe lângă cafeină care se găseşte în unele dulciuri, ciocolata poate să producă gaze nou născutului.

Broccoli
Vorbind de gaze, chiar și adulții se pot balona uneori când consumă broccoli. Aşa că dacă observaţi că micuțul dumneavoastră este agitat după ce consumaţi legume poate ar fi bine să le reduceţi sau chiar să nu le mai consumaţi deloc.

Citrice
În timp ce alăptaţi poate că ar fi mai bine să nu mai consumaţi citrice. Asta deoarece acidul din fructe poate provoca stare de nervozitate, de vomă şi poate să cauzeze iritarea stomacului nou născutului. Pentru un aport de vitamina C introduceţi mango şi papaya în dieta dumneavoastră.

Porumbul
Pe perioada cât alăptaţi nu veţi avea voie să consumaţi nici porumb, nici produsele derivate din porumb precum fulgii, chipsurile de tortilla, ulei de porumb sau dressing pentru salate, asta deoarece nou născutul poate să dezvolte alergii la aceste produse.

Mâncărurile picante
Mâncărurile picante pot să cauzeze disconfort sugarului, cum ar fi de exemplu diaree, sau o stare de agitaţie continuă.

Crustacee
Crustaceele pot să cauzeze alergii nou născutului mai ales dacă în familie există un precedent de persoane alergice la homari, raci sau creveţi.

Peștele
Toată lumea știe că nivelurile de mercur găsite în pește poate fi periculoase în timpul sarcinii, însă acelaşi lucru este valabil și pe perioada alăptării. Somonul și alți pești, cu un nivel scăzut de mercur pot fi consumaţi ocazional, însă evitaţi celelalte tipuri de pește despre care se ştie că trăiesc în ape poluate.

Menta
Menta poate să cauzeze scăderea laptelui, aşa că ocoliţi această plantă.

Pătrunjelul
Şi pătrunjelul are acelaşi efect, aşa că cel mai bine ar fi să îl consumaţi cât se poate de rar.

Lactatele
Alergia la lapte este una din cele mai răspândite alergii printre copii nou născuţi, aceasta putându-se manifesta prin simptome cum ar fi colici, voma sau diaree. Din păcate aceasta categoria include : brânză, laptele, iaurtul sau îngheţata.

Soia
Mulţi nou născuţi pot să aibă pe lângă alergie la lapte şi alergie la soia, aşa că gândiţi-vă bine dacă vreţi să înlocuiţi lactatele cu produsele de soia.

Cofeina
Din păcate, cofeina din cafea poate să cauzeze agitaţie sugarului, aşa că se recomandă consumul moderat spre cât se poate de rar al acestei băuturi.

Alcoolul
Nu alăptaţi niciodată când consumaţi alcool. Concentraţia de alcool, oricât de mică va trece la sugar.

Sirop de tuse
Siropul de tuse conţine de cele mai multe ori pseudoefedrină și/sau fenilefrină, substanţe care pot să afecteze calitatea laptelui.

Calmante
Dacă vrei să iei un calmant când alăptezi, ia ibuprofen. Evita codeina, aspirina, sau alte medicamente care pot să afecteze calitatea laptelui şi implicit sugarul.

Antibiotice
Unele antibiotice sunt sigure când alăptezi, însă nu uita că majoritatea medicamentelor de acest fel pot să afecteze sugarul putând să determine apariţia unor stări de iritare, afte sau nedezvoltarea florei intestinale.

Similar Posts