Acest tip este o legendă a ciclismului montan

Acest tip este o legendă a ciclismului montan

author
1 minute, 16 seconds Read

Martyn Ashton, născut în 02 decembrie 1974 la Port Talbot, Wales, este călăreţ, managerul echipei dar şi o legendă a ciclismului montan.

7541753

Ashton a început cu studii de călărie şi motociclete, abia mai târziu a început studiile de ciclism montan. El a câştigat Bike Tour din 2002 și este de patru ori campion britanic al conscursului Biketrial. Ashton este, de asemena, deținătorul titlului “Jump World Record”.

El a apărut în emisiuni TV, reviste și clipuri video MTB. Din nefericire Ashton în 2003 a avut un accident în care două vertebre ale coloanei, T9 şi T10 au fost grav afectate.

Ashton a înfiinţat echipa Ashton Diamondback cu scopul de a oferi sprijin tinerilor piloţi. Deși acestia sunt piloţi de nivel superior, capabili de a obține rezultate pe plan internațional, Ashton nu crede că rezultatele competiției sunt decise deja iar echipa trebuie să se concentreze mai mult pe obținerea atenției pozitive a mass-mediei.

La data de 09 octombrie 2012 Ashton a publicat un filmuleț pe YouTube, numit Road Bike Party, unde cu o bicicletă nemodificată din carbon efectuează o serie de trucuri acrobatice. Videoclipul a fost vizualizat de peste zece milioane de ori, primind zeci de mii de like-uri de la începutul anului 2014.

După succesul de Road Bike Party, Martyn a mai realizat un al doilea filmuleț. Road Bike Party 2 a fost completat cu ajutorul piloţilor Danny MacAskill și Chris Akrig. Ca şi primul video şi acesta a avut un mare succes.

Similar Posts